ACTUALITZACIÓ IMPORTANT: Situació a la Residència i centre de dia Sant Cebrià per la pandèmia de la COVID-19

Dissabte, 11 de d’abril de 2020 a les 00:00

Ahir a la tarda es va dur a terme una nova reunió, mitjançant videoconferència entre l'equip d'Atenció Primària i Comunitària (APIC), els responsables de l'equip residencial de zona, la direcció de la residència i l'alcaldessa, per tal de mantenir la coordinació i el control de la situació del centre, donat que era el primer dia en el qual s'informava les famílies dels pacients asimptomàtics que podien presentar una alta voluntària si seguien el protocol d'aïllament, establert pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L'Equip d'Atenció Primària, també va informar que CATSALUT havia avisat que segurament en 24/48 hores arribarien els PCR per poder realitzar la prova als pacients asimptomàtics. Els PCR han arribat aquest matí i aquesta mateixa tarda s'han pogut fer els tests als 17 residents, que actualment i durant els darrers 14 dies no han presentat cap simptomatologia del COVID-19.

D'altra banda, d'aquesta reunió es van despendre alguns dels següents acords:

  • La direcció de la Residència i centre de dia ha de tenir un Pla de comunicació, on estigui assignat un responsable higiènic-sanitari del centre. Aquest pla de comunicació l'han compartit amb les famílies. Aquest Pla ha de garantir la informació periòdica amb les famílies i ha de marcar quins seran els professionals que s'encarregaran de donar la informació.
  • La direcció de la Residència i centre de dia va informar que havien tingut 10 noves incorporacions pel que fa a personal, algunes derivades des del Departament de Benestar, Treball i Família i algunes directament des de la direcció del centre.
  • En relació amb la demanda d'alguns familiars per fer proves als residents a través de laboratoris privats: L'APIC té la competència per realitzar aquest test, segons disponibilitat. Són els professionals d'APIC el col·lectiu referent per la realització d'aquest. L'APIC i l'equip residencial van dictaminar que no es realitzarien PCR, a través dels laboratoris privats perquè contradiu la normativa.

Avui i després de la visita diària de l'Equip d'Atenció Primària de referència, la situació dels interns de la residència és la següent: hi ha 17 pacients asimptomàtics, 34 amb simptomatologia o bé que són contactes d'algun pacient i 20 positius de COVID-19. Fins al dia d'avui i des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 10 defuncions a la residència.

Agraïm la col·laboració de tots els professionals de CATSALUT i de l'equip d'Atenció Primària i Comunitària pel seguiment acurat de la situació clínica dels residents de la Residència i centre de dia de Sant Cebrià.

Darrera actualització: 11.04.2020 | 21:25