ACTUALITZACIÓ IMPORTANT 15 d'abril: Comunicat informatiu de la situació a la Residència i centre de dia Sant Cebrià de Tiana per la pandèmia de la COVID-19

Dimecres, 15 d'abril de 2020 a les 00:00

Aquesta tarda l’Ajuntament s’ha comunicat amb els responsables de l’Equip d’Atenció Primària i ens han facilitat les dades següents que descriuen la situació clínica dels residents de la Residència i centre de dia Sant Cebrià:

  • Actualment, hi ha 15 residents que estan derivats o bé al domicili amb familiars, bé als hospitals/clíniques o bé als sociosanitaris. 4 persones de les derivades han estat traslladades a la Residència Ballesol de Badalona, també gestionada per Badalona Serveis Assistencials (BSA).
  • Hi ha 6 residents negatius, 26 amb simptomatologia o bé que són contactes d'algun pacient i 23 positius de COVID-19. A data d’avui, hi ha hagut un total de 18 defuncions a la residència.

L'equip de BSA que dona suport a la Residència actualment està format per un metge de família, una infermera comunitària i dos metges del sociosanitari del Carme de BSA (una internista amb amplia experiència en geriatria i un metge de família) que coordinen un grup de 8 professionals de l’àmbit d'Atenció Primària.

Amb el Pla de Xoc a Residències decretat pel Departament de Salut i CatSalut aquest equip s'ha encarregat de fer la sectorització de la Residència, una vegada efectuades totes les PCR als pacients asimptomàtics, fet que va provocar la derivació d’alguns residents al lloc més adequat per ells, en funció de la seva clínica i el seu estat funcional.

L’equip d’Atenció Primària i Comunitària ha demanat a CatSalut que es subministrin més EPIs (mascaretes, guants, i tot el material necessari) per la protecció dels professionals que treballen al centre així com per als residents. També s'ha fet la sol·licitud d’oxígens amb concentradors i pulsioxímetres,  per mesurar la saturació d’oxigen a la sang dels residents que han vist que ho necessitaven. Actualment aquest equip també vetlla perquè el Pla de Comunicació que ha de dur a terme la Residència s’executi.

Des de l’Ajuntament de Tiana agraïm una vegada més la col·laboració de tots els professionals de CATSALUT i de l'equip d'Atenció Primària i Comunitària pel seguiment acurat de la situació clínica dels residents de la Residència i centre de dia de Sant Cebrià, així com la tasca de les treballadores del centre posant la salut dels interns per davant de la seva pròpia.

Tiana, 15 d’abril de 2020.

Darrera actualització: 15.04.2020 | 21:21