Avui comença el cribratge a tots els professionals dels centres educatius de Tiana

Dimarts, 12 de gener de 2021 a les 09:00

Poden participar voluntàriament tots els professionals educatius dels centres, de les diferents etapes i de totes les titularitats

Avui dimarts 12 de gener de 2021 comença el cribratge a tots els professionals que treballen als centres educatius de Tiana. Els programes de cribratge són una estratègia de control i seguiment de la pandèmia de la Covid-19. Poden participar voluntàriament en aquest cribratge tots els professionals educatius dels centres, de les diferents etapes i de totes les titularitats, ja sigui personal docent, personal d'administració i servei (PAS), personal d'atenció educativa (PAE), monitors de menjador, servei de neteja, etc, amb l'objectiu de garantir la màxima seguretat als centres. Aquesta actuació forma part d’una estratègia de control i seguiment de la pandèmia de la Covid-19, que té l'objectiu que els centres educatius siguin espais segurs, com ho han estat durant el primer trimestre del curs 2020-2021. Els cribratges es posen en marxa a la represa del curs escolar després de les vacances del primer trimestre per tal de fer més segura la tornada als centres. 

La prova diagnòstica per a fer aquest cribratge serà la PCR, amb una mostra que es recollirà per frotis nasal i que es farà a través de l'autopresa tot i que el personal que ho desitgi, comptarà amb el suport i assessorament de la infermera escolar i referent Covid de Tiana, Eva Garcia Clemente. Per dur a terme el cribratge, el Departament de Salut ha facilitat als centres el material necessari per a la presa de mostres i les peticions de la prova -que són individualitzades per a cada professional-. Posteriorment, es proposarà una data de recollida a cada centre educatiu.

Els centres educatius de Tiana on es farà aquest cribratge són: l'escola bressol municipal "El més petit de tots", l'escola bressol "El Timbal", l'escola Lola Anglada, l'escola Tiziana i l'Institut Tiana.

Darrera actualització: 12.01.2021 | 09:06