Cals Frares, a Can Gaietà, un espai més sostenible equipat per als joves i per a les entitats del poble

Dimarts, 25 de maig de 2021 a les 14:00

S’ampliaran els locals de Cals Frares, es crearà un bosc urbà d’espècies autòctones i s’hi instal·larà un circuit per a la pràctica d’esport sobre rodes.

Un dels objectius de l’equip de govern per aquesta legislatura, és el de descentralitzar els serveis del poble i potenciar per igual les diferents zones de Tiana. És en aquest context que se situa el projecte d’ampliació dels locals de Cals Frares a Can Gaietà i que inclou la restauració sostenible dels locals, on actualment hi ha el CAU i on també s’instal·laran diferents entitats culturals i socials que fa temps que reclamen un espai on poder desenvolupar les seves activitats. Aquests espais estaran ben equipats, seran sostenibles, funcionals i s’adaptaran a les necessitats dels col·lectius usuaris de les instal·lacions.

El compromís amb la natura i l’aposta per la sostenibilitat són també dos eixos principals d’aquest projecte: es crearà un bosc urbà a partir d’espècies autòctones que farà de la zona un espai més verd i sostenible. Es millorarà el sòl existent, s’instal·larà reg de suport i es farà una plantació que potenciarà les espècies autòctones. L’oci i l’esport també són dos pilars molt importants vinculats a la gent jove i és per aquest motiu que dins d’aquesta nova zona verda es crearà un circuit per a la pràctica de l’esport amb rodes no motoritzat, que s’integrarà dins del nou espai natural i on es podrà gaudir d’anar amb bicicleta, patinet, patins, skate, longboard...

La mobilitat del circuit s’ordenarà amb un carril d’un únic sentit que afavorirà la convivència de tota mena d’usuaris que podran rodar a diferents ritmes i a la vegada, també s’adequaran algunes zones de descans que faran del nou espai natural existent, un espai més amable i sostenible.

L’aposta per la sostenibilitat, l’espai verd, l’esport, l’oci, la gent jove i per potenciar el teixit associatiu són les claus d’aquest projecte a la zona de Can Gaietà i la inversió municipal serà de gairebé 400.000 euros. El període d’execució serà aproximadament de quatre mesos des del seu inici.

Darrera actualització: 25.05.2021 | 14:17