Comencen les obres in situ d'ampliació de l'Institut

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 17:00

La finalització de les obres es preveu per l'inici del curs 2021-2022

Dilluns 17 de maig comencen les obres in situ per a l'ampliació de l'Institut Tiana. Els treballs de cimentació i estructura tindran una durada aproximada d'un mes i mig i en paral·lel a partir del dia 19 de maig comencen els treballs a taller del muntatge dels mòduls. La previsió és que als voltants de Sant Joan ja s’enllesteixi el primer mòdul d'aula de la nova construcció de l’Institut.

A partir del 15 de juliol s'iniciarà el trasllat des de taller de tots els mòduls acabats i es procedirà al muntatge damunt de l'estructura construïda. Al llarg del mes d'agost es treballarà en la finalització del procés per unir l’estructura nova amb l’edifici educatiu principal. Es connectaran les instal·lacions d’ambdós edificis per tal de poder tenir acabada per l'inici del curs.

Avui s'ha procedit a la signatura de l'acte de replanteig i inici de les obres. S'han començat a fer els tancaments de seguretat i els recorreguts segurs per a les entrades i sortides dels alumnes de l’Institut.

En el seu moment, es va apostar per un sistema constructiu que permetés actuar a nivell constructiu, el menys possible durant el període lectiu. En aquest sentit es va apostar per un sistema preindustrialitzat, que significa que la majoria de les obres es desenvolupen al taller i d’aquesta manera, s’allibera de molts mesos d’obra a les mateixes instal·lacions de l’edifici educatiu.

Aquest mes proper, en el qual les obres a les instal·lacions de l’Institut hauran de conviure amb les classes presencials, s'ha sol·licitat un esforç a l'empresa constructora per tal que es minimitzin els efectes associats a qualsevol part del procés constructiu. Tot i així la direcció del centre ha pres totes les mesures que estan al seu abast per tal de millorar també aquesta situació.

Darrera actualització: 13.05.2021 | 17:08

Imatges

Revisió del projecte de l'Institut amb l'equip d'arquitectes