Comissionades i comissionats

Divendres, 29 de d’abril de 2022 a les 10:00

L’equip de comissionats i comissionades combina experiència, coneixement i noves mirades en lluites com la feminista.

Miquel Santiago Franco, comissionat per la residència municipal.

Posa't en contacte amb en Miquel: santiagofm@tiana.cat​

En Miquel va néixer a Barcelona el 12 d’abril de 1975. Fa 4 anys que viu a Tiana i té un fill i una filla. Va estudiar aviació als Estats Units però va deixar la seva vocació per entrar de ple en una altra passió: la gestió en un centre d’ensenyament sanitari. L’any 2007 i fins el 2013 gestiona un centre residencial de 79 places públiques a Girona. Actualment gestiona la farmàcia familiar. 

Un dels principals reptes i objectius recollits en les prioritats de l’equip de govern per aquest any de mandat és treballar per restablir els nivell de qualitat d’abans de la pandèmia a la Residència Municipal Sant Cebrià. Així com recuperar la bona entesa, el treball cooperatiu i establir sinergies entre l’ajuntament i l’empresa adjudicatària, vetllant pel recurs assistencial de la gent gran del nostre poble. 

Xavier Doñate Rodrigo, comissionat d’esports

Posa't en contacte amb en Xavi: donaterx@tiana.cat

En Xavier té una clara voluntat de servei públic. La seva trajectòria a l’Ajuntament de Tiana com a regidor i comissionat l’avala. L’any 1995 entra a govern amb l’alcalde Ferran Vallespinós i fins el 2003 és el regidor de medi ambient. Del 2015 al 2019 és tercer tinent d’alcalde i regidor de medi ambient i via pública en el govern d’Ester Pujol.

De l’any 2007 al 2011 és nomenat comissionat de solidaritat. I del 2011 al 2015, de medi ambient. Ara encara un nou repte a la regidoria d’Esports des d’on treballarà per crear sinergies entre les entitats esportives i vetllarà pel bon funcionament i per garantir el bon servei públic dels equipaments esportius.

Eulàlia Serrat de Mas, comissionada per al desplegament del Pla d’Igualtat. 

Posa't en contacte amb l'Eulàlia: serratmel@tiana.cat​

L’Eulàlia va néixer el 4 d'octubre del 1993 i va créixer a Rubí, on va anar al cau fins ben bé els 24 anys. Va estudiar Filologia Clàssica i ara estudia Filologia Catalana. És docent de llatí, grec i cultura clàssica. Va venir a viure a Tiana la tardor del 2018 i de seguida s’hi va sentir com a casa.

Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i Drets LGTBI de l’Ajuntament de Tiana promovem l’equitat de gènere al nostre poble. Volem treballar per donar visibilitat i rebutjar tots els aspectes estructurals de la desigualtat de gènere i del sexisme. L’Eulàlia acompanyarà l’equip de la Regidoria al Consell d’Igualtat de Tiana, en l’impuls i coordinació de les actuacions necessàries per desplegar el Pla d’Igualtat, afavorint la perspectiva de gènere a totes les àrees de l’Ajuntament per lluitar contra les desigualtats de gènere, i les violències i discriminacions envers les dones, i contribuir a la seva llibertat i igualtat d’oportunitats i de resultats.

Jordi López Diez, comissionat per al desplegament de l’Agenda 2030.

Posa't en contacte amb en Jordi: lopezdj@tiana.cat​

En Jordi  és llicenciat en Ciències Químiques per la UB i PDD en Direcció d’Empreses per l’IESE. Actualment és assessor de negocis en els àmbits econòmic-financer, transformació digital i Desenvolupament Sostenible, assessorant a DHL, Grup Planeta, PwC, Hamatecnichs, entre d’altres. És vocal de la comissió Assessora de l’Agenda 2030 a l’FCF. President de CEI. Ha estat Director General del Grup Gaggia i Director de Prestacions a MC Mutual. Ha treballat com a assessor de SEAT, Aigües de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Fecsa, entre d’altres.

Com a comissionat té l’encàrrec d’alinear el pla de mandat i les actuacions municipals amb l’Agenda 2030; participar en la localització dels ODS rellevants pel municipi i la seva priorització; definir les eines digitals necessària per la implementació; col·laborar en la definició, el desenvolupament d’accions i les solucions sostenibles associades a les fites dels ODS; coordinar el grup de treball; participar en els fòrums de referència de l’Agenda 2030 i guiar la integració del desenvolupament sostenible en tots els àmbits de l’Administració Local i del municipi.

Gemma Liñán López, comissionada de comunicació.

Adreça electrònica: linanlg@tiana.cat​

Periodista. Comença a la municipal més petita l’any 1996, Ràdio Tiana, on del 2001 al 2004 va ser-ne la directora. Ha treballat a Ràdio Ciutat de Badalona, RAC1, 8TV i El Nacional. Ha exercit de corresponsal a Catalunya Ràdio, La Vanguardia, El Periódico, EFE, Europa Press. Actualment col·labora a El Matí de Catalunya Ràdio, als programes Preguntes Freqüents (FAQS) i Tot es Mou de TV3 i al Catalunya Opina de 8TV. Vinculada a les entitats de Tiana des de petita. 

La Gemma veu la comunicació des de la institució com a servei públic i com a eina d’un diàleg permanent entre el poble i l’administració. El creixement del poble i l’arribada de nous veïns i veïns fa necessari treballar per la vertebració del poble. Un element clau per fer el poble viu. Que tothom se senti implicat. La informació és un dret que cal garantir a tota la ciutadania, i per això cal que tothom tingui la informació que necessita en cada moment. El seu paper suposa un enllaç permanent, també, entre regidories i un treball transversal amb totes les àrees de l’ajuntament.

Quines funcions tenen els comissionats i comissionades?

Els comissionats i comissionades es conceben com un element ordinari, estable i important de la participació ciutadana a Tiana en la mesura que són els agents de proximitat de l’administració municipal a la ciutadania entorn els diferents àmbits.

Les seves funcions son assessorar els regidors, recollir demandes i necessitats dels ciutadans i col·lectius, transmetre informació de l’Ajuntament als veïns i veïnes, dinamitzar la participació ciutadana. Els comissionats i comissionades poden impulsar projectes de participació ciutadana obrint els seus debats a més ciutadans de Tiana a través de sessions obertes de debat i reflexió. 

L’Alcalde podrà nomenar comissionats i comissionades entre persones que no tinguin la condició de Regidors. Ha de donar compte al Ple municipal. En cap cas els comissionats i comissionades podran dictar actes administratius.  I cessaran a petició pròpia, per acord de l’Alcaldia i, en tot cas, quan canviï la Corporació durant el mandat de la qual han estat nomenats.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 17:46