Comunicat de l'Ajuntament de Tiana

Dilluns, 19 de de juliol de 2021 a les 08:00

En relació a la investigació de l'Oficina Antifrau de Catalunya

Comunicat de l'Ajuntament de Tiana en relació a la investigació de l'Oficina Antifrau de Catalunya

  • Des del mes de gener, l’Ajuntament ha emprès una sèrie d’accions per garantir la plena transparència de la institució
  • El consistori aportarà la documentació requerida per l’Oficina Antifrau de Catalunya durant els dies vinents

L'Ajuntament de Tiana va rebre la setmana passada la notificació d'una denúncia realitzada el passat 9 de març a l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Tal com indica la notificació, la denúncia fa referència a "possibles irregularitats relacionades amb el procés de pressupostos participatius del municipi i amb la realització d'unes obres iniciades el desembre de 2020 per a la instal·lació d'un equipament tècnic per fer un cine al teatre municipal (Sala Albéniz). En dits fets apareix directament implicat el que en aquell moment era regidor d'Urbanisme i Habitatge".

A partir de la denúncia, l'oficina ha requerit a l'Ajuntament expedients, certificats, informes i llicències relacionats amb les obres efectuades a la Sala Albéniz. Durant els dies vinents, el consistori procedirà a aportar a l'OAC tota aquesta informació requerida.

Quines mesures ha pres l'Ajuntament?

Pel que fa als fets descrits més amunt, des del mes de gener l'Ajuntament de Tiana ha anat prenent una sèrie de decisions, com ara:

- L'avocació de competències del regidor d'Urbanisme i Habitatge citat en la investigació

- La tramitació d'un expedient informatiu

- Un expedient sancionador

- Un expedient de rescabalament de danys, instruïts per un jurista extern al consistori.

L’Ajuntament de Tiana i el seu equip de Govern han col·laborat sempre, i ho seguiran fent, davant de qualsevol petició de documentació amb la intenció de garantir la plena transparència de les accions que porta a terme; i es posa a total disposició de l'Oficina Antifrau de Catalunya, per tal d'escatir els fets que han motivat aquesta investigació.

Darrera actualització: 19.07.2021 | 09:45