Comunicat sobre la resolució judicial relativa a la gestió de la residència Sant Cebrià de Tiana i les víctimes de la covid-19

Dijous, 28 d'octubre de 2021 a les 00:00

S’ha fet pública la resolució de sobreseïment dictada pel Jutjat d’Instrucció número 4 de Mataró, dictada el passat dia 13 d’octubre de 2021, que disposa no prosseguir amb la investigació penal que es va iniciar al seu dia arrel de la denúncia presentada pels familiars de les víctimes de la COVID de la residència de Sant Cebrià de Tiana.

La resolució judicial recorda que la primera denúncia per deficiències en la gestió de la residència Sant Cebrià la va efectuar l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, quan va ser coneixedora de la situació de risc dels residents i la incapacitat de l’entitat gestora per a garantir-ne una plena atenció.

Aquella denúncia es va presentar davant dels Mossos per tal d’investigar possibles negligències i deficiències atribuïbles a la gestora de la residència i com a mesura coherent amb la decisió d’iniciar actuacions de control.

Remarca la resolució que Marta Martorell va presentar denúncia el 17 d’abril de 2020, preocupada per la situació i reclamant una investigació immediata que efectivament va donar lloc a l’inici de diligències d’investigació de Fiscalia, alhora que manifestava la ferma decisió de l’Ajuntament d’intervenir en aquell moment.

A la mencionada investigació s’hi va afegir la derivada de la denúncia dels familiars de víctimes de la COVID.

Segons la Jutgessa instructora, fruit de la investigació dels Mossos i la Fiscalia derivada de la denúncia del consistori i després de practicar diverses diligències d’investigació, s’arriba a la conclusió que l’actuació de la direcció de l’empresa concessionària va ser deficient, no aplicant correctament protocols de sectorització de l’espai i no prestant l’assistència necessària en moltes situacions. També assenyala la resolució judicial el fracàs en la contractació de personal per suplir les baixes de treballadors infectats.

La resolució posa de relleu la iniciativa i col·laboració per part de l’Ajuntament i les famílies en l’esbrinament dels fets investigats i que van succeir abans de la intervenció de la residència amb el segrest de la concessió, mesura que ha contribuït a l’actual situació de control i dràstica reducció del nombre d’infectats de COVID.

Amb motiu d’aquesta sentència, avui tarda se celebra una Junta de Portaveus i en els propers dies es convocarà una reunió amb la Comissió de la Residència i seguidament amb familiars per tractar l’assumpte. 

Darrera actualització: 28.10.2021 | 15:39