Crònica del ple del mes de novembre

Dimecres, 3 de novembre de 2021 a les 00:00

Ahir dimarts 2 de novembre, a les 19 h, el consistori va celebrar una nova sessió ordinària a la Sala de Plens.

En la sessió de Ple municipal celebrada aquest dimarts, l'Ajuntament ha desmentit l’informe de l’Associació Catalana d’Afectats per les Residències (ACAR) presentat en el darrer Ple Municipal. Després del Ple del 5 d’octubre, en el qual el president de l’Associació Catalana d’Afectats per les Residència (ACAR), Sr. Joan Hernández Gil, va llegir un escrit sobre la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià de Tiana amb insinuacions i acusacions sobre el funcionament del centre, el personal i el tracte de la residència envers els seus residents, l’Ajuntament de Tiana va iniciar un procés de recerca d’informació per tal de conèixer la veritat i lamenta les insinuacions falses que s’han volcat de la residència municipal després d’un any tan complicat. L’Ajuntament reconeix la professionalitat de tots els treballadors i l’existència de mesures de control en tots els àmbits d’actuació.

Després d'aquest primer posicionament, el consistori va aprovar per unanimitat el canvi de celebració del Ple Ordinari de desembre, ja que el dimarts 7 és vigilia de festiu i el Reglament Orgànic Municipal (ROM) contempla el canvi.

Dels punts de l'ordre del dia, quatre es van aprovar per unanimitat: l’elecció del nou Jutge de Pau de Tiana al senyor Júlio Delgado Jorquera, l’ampliació del contracte de recollida de residus, la modificació de l’ordenança Impost Vehicles, i la modificació de l’ordenança de l’IBI (Impost de Béns Immobles).

D'altra banda, la modificació del nombre i la denominació de les Comissions informatives es va aprovar amb els vots a favor de Grup Municipal d’ERC, Grup Municipal del PSC, Grup de Junts per CAT-Tiana i la Regidora no adscrita, i l’abstenció Grup de Junts per Tiana. De la mateixa manera, l’ampliació del contracte de manteniments de parcs també es va aprovar amb els vots a favor del Grup Municipal d’ERC, Grup Municipal del PSC, Grup de Junts per Catalunya-Tiana i Regidora no adscrit i l’abstenció de Grup de Junts per Tiana. 

En el torn de les mocions, es va aprovar per unanimitat la moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal. La moció en relació a la sentència que anul·la el mètode de determinació de la base imposable de l’Impost de la Plusvàlua municipal es va aprovar amb els vots a favor de Grup de Junts per Tiana, Grup Municipal d’ERC, Grup de Junts per Catalunya-Tiana i la Regidora no adscrita i l'abstenció del Grup Municipal del PSC.

Finalment, es va entrar a com a urgència, a l'ordre del dia, la moció per instar a l’alcaldessa que retiri la delegació de competències amb dedicació especial a una regidora trànsfuga  amb els vots a favor del Grup de Junts per Tiana, Grup Municipal del PSC i Grup de Junts per Catalunya-Tiana i els vots en contra del Grup Municipal d’ERC i Regidora no adscrita. La moció es va aprovar amb els vots a favor del Grup de Junts per Tiana, Grup Municipal del PSC i Grup de Junts per Catalunya-Tiana i els vots en contra del Grup Municipal d’ERC i Regidora no adscrita.

 

Darrera actualització: 08.11.2021 | 10:56