L'Ajuntament dona un nou impuls al dia Internacional de la Infància i l'Adolescència

Dilluns, 7 de novembre de 2022 a les 18:30

El dissabte 19 de novembre es faran els actes centrals per a infants i adolescents i es farà la lectura del manifest.

L'Ajuntament de Tiana dóna un nou impuls al Dia Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència. Les regidores d'Educació, Joventut, Solidaritat i Cultura han treballat en un programa que posa els infants i adolescents en el centre de la celebració amb l'aprenentatge de nous valors.

Els actes centrals seran el dissabte, 19 de novembre, però des d'aquest dissabte 12 de novembre, hi haurà l'Escola de Nassos a càrrec de Pallassos sense Fronteres a les escoles Lola Anglada i Tiziana i a l'Agrupament Escolta Roger de Flor on l'ONG mostrarà la tasca humanitària que fa als països en conflicte. Una manera que els infants de Tiana coneguin altres realitats. 

El dissabte 19 el dedicarem als infants i adolescents amb un programa pensat per a nens i nenes i joves a partir dels 12 anys. Al matí una cercavila, amb Matsubins i la Bandabòlid, que sortirà des de la Casa de la Delfina portarà tots els participants fins a la Plaça de la Vila on es llegirà el manifest, a càrrec del Consell d'Infants i Adolescents, i després hi ha hi haurà l'espectacle de circ "Set Up" amb Los Barlou.

La tarda serà pels joves. El Garden Tiana obrirà les portes a les 18 h  per anar fent boca per a la sessió de curts de terror i cinema fantàstic a càrrec de Cryptshow que començaran a les 20 h. Creem un espai per a joves a partir dels 12 anys per passar la tarda de dissabte entre amistats i on es podran veure 8 curts nacionals i internacionals que podeu consultar al final d'aquesta pàgina. 

L'Ajuntament estrenarà el dimarts, 15 de novembre l'Espai Famílies. Un espai de reflexió, debat i retrobament per compartir que comença amb la xerrada "Canvis a l'adolescència" a càrrec de Marta Tordera de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la parella, a l'Escorxador, a les 18 h. Les inscripcions estan obertes i es poden fer en aquest mail: pij.tiana@tiana.cat.

Pau Benito, autor del cartell

El cartell de la setmana Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència és de Pau Benito. L'Ajuntament ha volgut fer l'encàrrec a un il·lustrador novell per potenciar i posar en valor les noves generacions d'artistes locals. En Pau Benito viu a Tiana d'ençà que tenia 3 anys, ara en té 24. Ha estudiat a l'escola Mireia i s'ha format a l'Escola Massana i al Pau Gargallo de Badalona on va estudiar els graus superiors de Còmic, Il.lustració i Gràfica Impresa. Per primer cop il·lustra un cartell de l'Ajuntament on crea la imatge referent per a les activitats relacionades amb la imatge i l'adolescència, amb la tutela del dissenyador tianenc Jordi Santamaria.

"Tota la meva vida escolar l'he passat entre dibuixos", diu Pau Benito. "No recordo un sol dia on no en fes, tant durant la infància quan el meu pare em posava les aquarel·les davant, com durant tota la meva adolescència, quan el dibuix va ser una de les claus per interpretar les situacions complicades i canvis que em va tocar viure i poder expressar i reconèixer allò que duia dins, així que considero el dibuix el meu gran aliat amb qui mantinc una estreta relació i encara en alguna ocasió m'ajuda a conèixer-me una mica millor", explica l'autor de cartell commemoratiu del dia de la Infància i l'Adolescència. 

 

 

Programació curtmetratges Crypshow

Night Breakers (Espanya) 18’00” Dir. Gabriel Campoy Benito i Guillem Lafoz En el dur viatge fins la ciutat il·luminada, un grup de migrants s’obre camí amb els seus vestits de llum. Durant la travessia hauran d’enfrontar-se als perills que aguaiten en la foscor i, el que és pitjor, a ells mateixos.

Knock knock (França) 8’27” Dir. Maxence Rapp Una jove està a punt d’obrir una caixa que acaba de rebre quan algú, o alguna cosa, no deixa de trucar a la porta de l’apartament.

Hada (Espanya) 9’ Dir. Tony Morales Un nen no vol dormir sol aquesta nit, se li ha caigut l’últim dent de llet i és possible que la Fada de les Dents vingui a visitar-lo.

La carrera (Espanya) 16’20” Dir. Christopher Cartagena Un poble s’ha vist assetjat per l’estranya aparició d’una epidèmia. Alfredo és un dels contagiats, però té el temps suficient d’entrenar a la seva filla per escapar d’aquest infern.

Ghost train (Irlanda) 17’ Dir. Lee Cronin Un cop a l’any, dos germans que s’han distanciat, s’ajunten per visitar una atracció abandonada, on 30 anys abans van perdre a un amic en comú. Aquest any, Michael té alguna cosa a explicar-li a Peter. Aquest no serà un any més.

Cenizas (Argentina) 9’55” Dir. Gonzalo Mellid Dues germanes decideixen tornar de l’escola caminant per un camí poc habitual. Pel camí, es separen i la més jove topa amb un antic edifici amenaçador amb un passat desconegut.

Your date is here (EUA) 6’18” Dir. Zak White, Todd Spence El que sembla una nit innocent de jugar a jocs de taula a casa per a una mare i una filla pren ràpidament un gir sinistre.

Milk (Canadà) 10’ Dir. Santiago Menghini A la nit, un nen va a la cuina a buscar un got de llet. En trobar-se amb la mare insomne, ràpidament s'adona que les coses no són com semblen.

 

Servei de bar amb refrescos i crispetes.

Obertura de portes: 18 h

Inici projeccions: 20 h

Durada de la sessió: 1,30 h.

Darrera actualització: 07.11.2022 | 18:29