Dotze alcaldies fan front comú i reclamen tenir toc de queda nocturn igual que les ciutats veïnes

Dilluns, 27 de desembre de 2021 a les 00:00

Reclamen per carta conjunta a la Generalitat més dispositius policials durant les festes de Nadal en cas de no tenir toc de queda.

Les 12 localitats configuren una illa sense toc de queda envoltada per ciutats on sí que s’hi aplica 

El risc de patir botellots es pot incrementar en aquests municipis interconnectats amb ciutats com Badalona o Mataró, Mollet i Granollers

La darrera experiència amb toc de queda selectiu ja va posar en evidència els botellots incontrolables a diversos punts del Parc de la Serralada Litoral

Els alcaldes de Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fost de Campsentelles, municipis tots de menys de 10.000 habitants, han sol·licitat per carta al Govern de la Generalitat que s’apliqui el toc de queda a les seves localitats davant el risc de patir un increments de botellots durant les festes de Nadal

Les 12 alcaldies exigeixen que en cas que no s’apliqui el toc de queda als seus territoris, comptin amb un dispositiu policial extraordinari dels Mossos d’Esquadra per  garantir la seguretat ciutadana durant les festes. 

Els municipis afectats adverteixen que no tenen els efectius policials suficients per fer front als botellots nocturns que s’hi poden arribar a produir per ciutadans que busquin un lloc sense restriccions horàries on poder celebrar, per exemple, el cap d’any. Cal tenir en compte la problemàtica que pot generar el fet que l’oci nocturn estigui tancat a tots els municipis del voltant, com és el cas de Badalona, Mataró, Mollet o Granollers.

La darrera experiència amb toc de queda selectiu ja va posar en evidència els botellots incontrolables a diversos punts del Parc de la Serralada Litoral. Els alcaldes volen evitar situacions com les del setembre passat quan es van veure obligats a limitar els accessos motoritzats al Parc de la Serralada Litoral i a tancar zones d’aparcament públic entre Teià, Vallromanes i Premià de Dalt, o a Cabrils i Vilanova del Vallès, per evitar les concentracions i els botellots que s’hi produïen. L’entorn natural del Parc va quedar malmès i ple de deixalles que van recollir entitats i els voluntaris de les ADF. 

Les 12 alcaldies han traslladat reiteradament la seva queixa per l’exclusió del toc de queda a les reunions del Procicat mantingudes els darrers dies en les quals el Govern de la Generalitat va explicar-los les noves mesures per fer front a l’expansió de la pandèmia.

 

 

Darrera actualització: 27.12.2021 | 08:11