El Ple aprova el pla d’accessibilitat en l’àmbit de la via pública i el transport

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 14:00

Donant compliment a la llei 13/2014 d’accessibilitat i a la convenció de les Nacions Unides sobre el dret de les persones amb discapacitat i el principi d’igualtat de tots els ciutadans

El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat el Pla d'Accessibilitat Municipal en l’àmbit de la via pública i el transport el·laborat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, donant compliment a la Llei 13/2014, de 30 d’octubre, d’accessibilitat i a la Convenció de les Nacions Unides sobre el dret de les persones amb discapacitat i fer efectiu el principi d’igualtat de tots els ciutadans.

El Pla d’Accessibilitat redactat és un instrument de promoció de l’accessibilitat en l’àmbit municipal, que identifica les barreres arquitectòniques i sensorials a l’àmbit de la via pública i del transport, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat a tots els habitants del municipi.

El resultat final que s’esdevé d’aquest full de ruta a seguir afavoreix l’autonomia i la socialització de tots els col·lectius, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, gràcies a la supressió de totes aquestes barreres.

L’objectiu del Pla d’Accessibilitat és, doncs, identificar les barreres arquitectòniques i es proposen solucions de caire tècnic, es fa un pressupost estimatiu i s’estableix un possible programa per a la seva progressiva eliminació per tal d’assolir que el municipi sigui, amb el temps, plenament accessible, d’una manera racional i planificada.

El Pla és un document obert i indica, de manera global, les mancances actuals en les que es troba la via pública i el transport i proposa criteris tècnics per adaptar-se el màxim al compliment de la normativa vigent.

L’execució de cadascuna de les actuacions que finalment es realitzin, dependrà d’estudis més concrets i detallats on es valorin altres aspectes més enllà dels propis d’accessibilitat.

S'adjunta el document del pla en PDF.

Darrera actualització: 03.02.2021 | 14:38