Els Pressupostos participatius de Tiana faran realitat 6 projectes

Dilluns, 1 de març de 2021 a les 09:00

L'ampliació de l'espai social de la Llar de Persones Grans l'Esplai de Tiana ha estat la proposta més votada.

Un total de 6 projectes es faran realitat a Tiana els pròxims mesos gràcies al vot dels tianencs i tianenques; 100.000 euros de pressupost, 373 vots emesos, el que significa un 5% de participació del cens i un total de 1.237 suports a les diferents propostes.

Propostes

Suports

Ampliació de l’espai social de l’associació de la gent gran i pensionistes de Tiana

204

Tiana amb els emprenedors

161

Tiana amb els artistes

152

Cinema a la Sala Albéniz

137

Prova Pilot de la il·luminació sensorial als carrers de Tiana

128

Bandes reductores de velocitat al Passeig de la Vilesa

107

Piano a la Sala Albéniz

89

Escales de connexió al carrer Verge del Pilar

63

Millores a l’antic camp de futbol

63

Connexió peatonalitzada entre el carrer de les aigües i el carrer dels vessants

63

Millora de l’arbrat i enllumenat del Parc del Dr. Barraquer

39

Millores al Parc d’Ernest Lluch i Pipi-can

31

Total de suports

1237

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'ampliació de l'espai social de la Llar de Persones Grans l'Esplai de Tiana, Tiana amb els emprenedors, Tiana amb els artistes, la prova pilot de la Il·luminació sensorial a carrers de Tiana (carrer Lola Anglada, carrer del centre i carrer Anselm Clavé), les bandes reductores de velocitat al passeig de la Vilesa i la instal·lació d'un piano a la Sala Albéniz han estat les propostes més votades d'entre les 12 finalistes per millorar el poble. Un cop elaborats els projectes finals  es valorarà si queda pressupost per afegir alguna altra proposta.

La proposta de creació d'un cinema a la sala Albéniz, que tenia un cost de 50.000 €, s'ha retirat del llistat de projectes degut a la informació rebuda per l’equip de govern coincidint amb el tancament del procés i donat que el projecte tirarà endavant gràcies al cofinançament la subvenció del Programa de Foment del Patrimoni Cultural de l’AMB, finançada a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Un cop obtinguts els resultats de la votació dels Pressupostos Participatius, l’equip tècnic de l’Ajuntament treballarà en l’elaboració dels projectes seleccionats pels veïns i veïnes de Tiana que s’hauran d’executar al llarg de l’any 2021. En aquesta darrera fase la comissió de garanties es tornarà a reunir per fer un seguiment de l’evolució del procés.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia participativa que permet als ciutadans i ciutadanes influir i decidir directament sobre els pressupostos públics, mitjançant processos de participació ciutadana. Aquest ha estat el primer projecte de Pressupostos Participatius que es fa a Tiana i la participació d’un 5% del cens es valora molt positivament i encoratja a millorar moltes de les coses apreses durant el procés.

En el període de selecció de projectes, ha pogut fer propostes qualsevol persona empadronada al municipi de Tiana, major de 16 anys o que els compleixin en el transcurs del mateix any de la votació. També les entitats inscrites en el Registre Municipal d'Entitats i Associacions de Tiana, empreses i comerços ubicats al poble.

Les propostes havien de ser competència de l'Ajuntament, havien de ser una inversió, tècnicament viable, complir amb la normativa vigent que les reguli, no podien tenir un cost superior al total destinat al procés (100.000 €), havien de ser concretes i avaluables econòmicament. Així mateix, les propostes no podien comprometre exercicis pressupostaris futurs quant a despesa (no es refereix a manteniment) i s'havien de poder executar dins de l'any 2021. Havien de ser propostes que no provoquessin exclusió social, que fossin igualitàries des d'un punt de vista de gènere, sostenibles i amb visió de poble i interès general. No podien ser actuacions de manteniment que ja s'estiguessin duent a terme, despeses obligatòries per part de l'ajuntament, plans d'ajuts ja existents, ni podien fer referència a subvencions que s'atorguessin.

Tiana, 28 de febrer de 2021

Darrera actualització: 28.02.2021 | 13:59