IMPORTANT: Comunicat en referència a la situació a la Residència i centre de dia Sant Cebrià de Tiana

Dissabte, 18 d'abril de 2020 a les 00:00

En relació a la situació de la Residència i Centre de dia Sant Cebrià, l’equip de govern de l’Ajuntament de Tiana manifesta que:

1 - La Residència i Centre de dia Sant Cebrià de Tiana és una residència municipal concessionada des de l’any 2006.

2 - L’Ajuntament ha fet un seguiment diari de la situació a la Residència i Centre de dia Sant Cebrià des de l’inici de la crisi sanitària provocada per la COVID19 donat que el col·lectiu de la gent gran és especialment vulnerable. En aquest sentit i davant la percepció que no s’estaven donant el serveis essencials als residents, el passat 2 d’abril es va demanar l’avaluació urgent de tots els usuaris i del personal a l’Equip d’Atenció Primària de referència i la intervenció urgent de la Residència per part de la Generalitat de Catalunya. També es va encarregar a una empresa privada especialitzada una desinfecció total de les instal·lacions de la Residència.

3 - Arrel de l’obtenció de determinades informacions, l’equip de govern ha treballat els últims dies per confeccionar una denúncia per a que s’investigui si hi ha hagut irregularitats en la gestió de la Residència per part dels responsables de la concessionària . Una denúncia que l’Alcaldessa de Tiana, Sra. Marta Martorell i Camps ha presentat davant de la divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra de la regió Metro-Nord.

4 – Aquesta denúncia és el fruit de la valoració d’informacions i evidències que apunten a una deficient gestió de la crisi de la COVID19 a fi que s’investigui en profunditat si els responsables de la concessió han actuat amb diligència o si, contràriament, poden haver incorregut en algun tipus de responsabilitat per una defectuosa o negligent prestació dels seus serveis que pugui haver causat desatenció o inclús danys irreparables que afectarien a residents, usuaris del centre de dia i als seus familiars.

5 - L’Ajuntament no pot deixar de vetllar, com ha fet fins ara, per la protecció dels més vulnerables i per això ha aportat a les autoritats policials, que treballen en col·laboració amb la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, totes les dades que permetin una investigació a fons dels fets i la fixació de les responsabilitats que puguin existir.

6.- Amb les informacions de les darreres hores, els responsables del consistori han tornat a sol·licitar al Departament de Salut que iniciï urgentment els tràmits necessaris per efectuar una proposta d’intervenció de la Residència, per tal d’efectuar un canvi de l’entitat gestora o bé un canvi de direcció del centre. Des del Departament de Salut ens han confirmat que aquests tràmits s’han iniciat avui mateix.

7 - L’Ajuntament de Tiana posa a disposició dels ciutadans afectats i de les seves famílies el correu electrònic tiana.alcaldia@tiana.cat a fi d’ajudar en qualsevol dubte que existeixi, sens perjudici de les limitacions que puguin existir derivades de l’eventual inici d’una investigació i del seu caràcter reservat.

Tiana, 18 d’abril de 2020.

Darrera actualització: 18.04.2020 | 14:00