Intervenció d’urgència a la casa de la Palmera de Tiana

Dissabte, 20 de de novembre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Tiana iniciarà la setmana vinent una actuació de conservació i sanejament del jardí de la casa de la Palmera amb la tala de la pròpia palmera i altres arbres per motius de seguretat, després de la caiguda del mur de les pluges del passat dia 29 d’octubre de 2021.

Aquesta actuació forma part de l’execució d’urgència a través de la qual l’Ajuntament, i els seus tècnics, tenen per objectiu preservar el patrimoni arquitectònic del propi edifici. Cal destacar, que l’equipament, catalogat com a Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, s’ha anat deteriorant durant els darrers 20 anys, amb motiu de la impossibilitat de portar a terme obres de rehabilitació per part de les diverses administracions públiques. 

Així, en aquest moment, s’ha d’actuar d’emergència, per tal d’evitar altres situacions de perill apuntalant el mur. No obstant, l’Ajuntament de Tiana ja ha encarregat el primer estudi per conèixer l’estat de la casa i poder estudiar les possibilitats i les actuacions per rehabilitar-la. Així, el passat 11 de novembre, un tècnic especialista en estructura va realitzar la primera visita i es preveu que en breu tindrem l’informe pertinent. En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament ja treballa en la recerca de la col·laboració de totes les administracions implicades per tal d’executar mesures de rehabilitació durant els propers anys.

Darrera actualització: 20.11.2021 | 12:52

Imatges

palmera