Ja no es poden cremar restes vegetals

Divendres, 21 d'octubre de 2022 a les 00:00

La nova llei de residus obliga a gestionar les podes mitjançant el compostatge
 

L'Ajuntament informa que la nova llei espanyola 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular prohibeix expressament la crema de restes vegetals, tant agrícoles com domèstiques, i estableix que s'han de gestionar mitjançant compostatge.

S'informa que la crema de restes constitueix infracció de la llei i està sancionada amb multes econòmiques. Per tant, a partir d'ara no es tramitaran comunicacions de crema i els residus vegetals s'hauran de compostar. Aquesta obligació afecta especialment a les persones que cultiven horts o jardins, que tradicionalment en alguns casos havien cremat les restes durant la tardor, perquè tinguin en compte la prohibició i gestionin els residus adequadament. 

Més informació AQUÍ.

Enllaç per tramitar les cremes autoritzades.

Aclariments

  1. Els cultius i plagues que la normativa permet eliminar mitjançant la crema, fins al moment, les podeu trobar a l’informe del IRTA a l’enllaç següent: https://agricultura.gencat.cat/web/.content/02-tramits/enllacos-documents/08776/m0276-an11.pdf
  2. El sol·licitant no pot dur a terme la crema mentre no rebi resposta expressa d’autorització per part de l’administració. 
  3. La trituració, el compostatge o la incorporació d’adob verd són les alternatives més idònies a la crema per a la gestió dels residus vegetals. 

 

RECOLLIDA RESTES VEGETALS

Recorda que les restes vegetals no llenyoses es poden treure en bosses els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes amb la recollida porta a porta de la fracció orgànica. Màxim 3 bosses.

Pots sol·licitar recollida gratuïta de poda a porta truca al telèfon 900.102.538. Màxim 5 bosses industrials per servei.

Pots portar-les tu mateix a la deixalleria municipal en horari de dilluns a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19  i diumenge de 10 a 13 h.

Si tens qualsevol dubte pots trucar al 93.395.51.07.

Darrera actualització: 21.10.2022 | 08:27