La Residència i Centre de Dia Sant Cebrià de Tiana continua sent verda i està lliure de COVID-19

Dimecres, 11 d'agost de 2021 a les 09:00

Es compleixen escrupolosament els protocols que marca la Generalitat de Catalunya

Davant de la publicació d’informacions no contrastades per part d’alguns mitjans de comunicació digitals, que en cap cas s’han posat en contacte amb la direcció del centre ni amb els responsables municipals, l’Ajuntament de Tiana i els responsables de la residència, volen aclarir els següents aspectes:

 1. La Residència i Centre de Dia Sant Cebrià de Tiana és residència verda, lliure de Covid-19.
   
 2. S’han complert tots els protocols marcats pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya: cada 15 dies hi ha una inspecció del servei de vigilància epidemiològica i cada setmana es fan proves PCR als treballadors i treballadores.
   
 3. La direcció del centre es reuneix periòdicament per via telemàtica amb les famílies dels residents i s’ha posat un número de telèfon i un correu electrònic per facilitar-ne el contacte. Es fan comunicats periòdics a les famílies per correu electrònic i les que no en disposen, poden ser informades telefònicament a diari, si així ho desitgen.  Les famílies fan visites als residents 3 cops per setmana.
   
 4. L’alcaldessa i la regidora responsable de la gestió de la Residència, s’han reunit en diverses ocasions amb les famílies i de manera individualitzada també quan les famílies ho han requerit. El dia 22 de juliol un representant de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) es va posar en contacte amb l’Alcaldia per tal de sol·licitar una reunió que es va planificar pel dia 28 de juliol. Finalment, aquesta reunió no es va poder dur a terme per motius personals de l’alcaldessa i del regidor. Tenim la voluntat de fer aquesta reunió tan aviat com ens sigui possible.
   
 5. L’equip sanitari actual està format per dos auxiliars en tasques d'infermeria, una infermera de dilluns a divendres i una doctora que hi assisteix 3 dies a la setmana. També es compta un cop per setmana, amb el suport d’una infermera i una doctora de Badalona Serveis Assistencials. Aquest equip sanitari parla amb les famílies quan hi ha alguna incidència que afecta a un dels residents.
   
 6. S’acompleixen les ràtios de personal i usuaris: actualment, hi ha 56 usuaris i 56 treballadors/es.
   
 7. El Ple de l’Ajuntament de Tiana, va ratificar per unanimitat el 5 de maig de 2020, el decret sobre l’obertura de l’expedient de segrest municipal de la concessió de la Residència de Sant Cebrià, per incompliment greu de les obligacions del concessionari. I el passat 4 de maig de 2021 en va tornar a aprovar la pròrroga del segrest per un any més, amb els vots a favor d’ERC, PSC i Junts x Catalunya i l’abstenció de l’agrupació d’electors de Junts per Tiana.
   
 8. L’Ajuntament, com sempre, es posa a disposició dels familiars dels residents i usuaris de la Residència Sant Cebrià per intentar resoldre qualsevol problemàtica originada per la gestió i direcció del centre.

A data d’avui i gràcies a la bona feina de la direcció del centre i dels seus treballadors i treballadores, la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià de Tiana continua sent verda i està lliure de Covid-19. No es relaxaran les mesures i els protocols per tal que continuï sent així. La prioritat del consistori i de la direcció del centre, ha estat, és i serà la salut i el benestar dels usuaris i usuàries del centre, així com el dels seus familiars.

Tiana, 11 d’agost de 2021.

Darrera actualització: 11.08.2021 | 11:45