La residència municipal ja té el seu propi pla de contingència per fer front a la Covid-19

Divendres, 29 de d’abril de 2022 a les 09:00

La residència municipal Sant Cebrià té el seu propi pla de contingència basat en el pla sectorial de la Generalitat. La direcció del centre ha adaptat el pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 en l’àmbit residencial. Es tracta del pla de contingència de la residència per fer front a la Covid-19, del qual el Departament de Salut n’ha informat favorablement.

El servei d’Inspecció i registre del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha fet aquest dimecres 27 d’abril la inspecció de seguiment al centre, després que l’1 de març es fes la primera inspecció requerida pel ple municipal de l’Ajuntament de Tiana. Tot i que falta l’actualització d’alguns protocols la situació del servei, un cop retornada la gestió al concessionari després del segrest, evoluciona favorablement.

Pel que fa a la inspecció de la Secretaria de Salut Pública que es va fer el 25 d’abril, el resultat de la inspecció mostra l’evolució en positiu dels serveis de la residència municipal. Segons l’informe la valoració dels aspectes clau pel que fa a les mesures preventives i de control davant la Covid-19 en centres residencials és la correcta.

Aquests aspectes clau són la sectorització, professionals del centre, ús dels epis, material suficient, mesures higièniques generals, neteja i desinfecció, ventilació, sectorització i els circuits de lliurament de subministraments des del carrer i del personal.

Tota aquesta informació s’abordarà en el grup de treball que l’equip de govern convocarà els pròxims dies.

Es manté activat el protocol Covid-19

La residència municipal Sant Cebrià segueix el pla de contingència de la residència després de confirmar 3 casos positius més entre els treballadors i treballadores de la residència. Cap dels treballadors és contacte estret dels residents.

Els dos treballadors que van ser positius de Covid el 15 d’abril ja s’han reincorporat als seus llocs de treball.  

Darrera actualització: 29.04.2022 | 17:58