L’Ajuntament instal·la el Punt Lila durant la Festa Major per promoure la prevenció de violència de gènere

Dilluns, 13 de setembre de 2021 a les 00:00

L’espai d’informació, sensibilització, suport i assessorament i atenció a la víctima funcionarà a l’antic camp de futbol

Amb l'objectiu de promoure la prevenció de situacions de violència de gènere o masclista en contextos de festa i atendre'n possibles casos, Tiana reedita aquesta Festa Major un Punt Lila. Estarà ubicat a l'espai de l’antic Camp de Futbol de 21.30 a 2.30 hores de la nit  i actuarà com a espai d'informació, assessorament i, si cal, d'activació del protocol. 

El Punt Lila és un espai d’informació, sensibilització i atenció dirigit a tota la població, i de suport, assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o lgtbifòbica. Es tracta d’un espai segur i íntim en el qual rebre informació o sol·licitar acompanyament davant una agressió. 

La regidora d’Igualtat, Gemma Rosés, ha explicat que “el Punt Lila compleix una triple funció: informació, sensibilització i prevenció; i recorda que no hi haurà lloc ni cabuda en aquesta festa major per actituds violentes”.

A més cal destacar que l’Ajuntament de Tiana seguint les recomanacions del protocol de seguretat contra les violències sexuals en l’entorn d’oci, de la Generalitat de Catalunya, portarà a terme una formació a totes aquelles persones organitzadores de la Festa Major per tal de posar a l’abast els mitjans i el coneixement per situacions que puguin sorgir. També indicar que per l’elecció de les empreses contractades en l’organització de Festa Major tenen formació en la matèria i estar adherits al "Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci" de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 16:59

Imatges

descripció servei descripció servei