L’arxiu municipal participa a l'exposició “Desmuntant la República"

Dijous, 20 de juny de 2019 a les 00:00

Per commemorar el Dia Internacional dels Arxius, que se celebra cada 9 de juny, la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona presenta la mostra virtual «Desmuntant la República».

A partir de documents del període comprès majoritàriament entre l’inici de la Guerra Civil, l’any 1936, i fins el 1952 amb la fi del racionament, la Xarxa d’Arxius Municipals ha confeccionat una mostra digital que es pot consultar al web www.diba.cat/web/desmuntant-la-republica. Es tracta de 129 documents,procedents de 48 arxius d'ajuntaments de municipis menors de 10.000 habitants, gestionats pels arxivers itinerants de la Diputació de Barcelona. Aquests materials permeten resseguir l’esclat de la Guerra Civil, la victòria del bàndol franquista amb la consegüent supressió de les institucions republicanes i l’inici i consolidació de la dictadura del General Franco. 

Amb accions de difusió com les exposicions virtuals, es vol apropar el contingut del patrimoni documental local a la societat i contribuir a suscitar-ne l'interès, alhora que es posa en valor la importància d'una correcta gestió dels fons dels arxius municipals.  

Aquesta ja és la setena exposició, si tens interès en les anteriors  es poden veure al web www.diba.cat/web/opc/xam-exposicions-virtuals.

 

Darrera actualització: 20.06.2019 | 18:47