Les obres d’ampliació de l’institut s’allarguen fins el mes de febrer

Dijous, 7 d'octubre de 2021 a les 00:00

L’empresa constructora ha hagut de fer una nova replanificació de les obres a causa de problemes amb el subministrament del material.

L’Ajuntament de Tiana lamenta informar, com ja es va fer al Consell Escolar de setembre, que la finalització de les obres d’ampliació de l’institut no es podrà dur a terme a finals d’aquest mes de setembre, com estava inicialment previst. DECO, l’empresa constructora encarregada d’executar les obres, va informar ja a mitjans d’estiu, en una reunió mantinguda el 19 de juliol, de problemes amb el subministrament del material, ja que la realitat del mercat és d’una saturació absoluta i el subministrament d’alguns materials, especialment el de la fusta, és un problema que s’està patint en tot el sector de la construcció.

Davant aquesta situació, es va decidir canviar el sistema constructiu per raons de planificació. L’edifici es fabricarà amb estructura de fusta, però sense comptar amb mòduls prefabricats, sinó que es construirà com una obra convencional. I amb aquesta replanificació, es preveu que el final d’obra sigui el 17 de gener de 2022.

Amb la previsió d’endarreriment de les obres més enllà de l’inici de curs, i pensant sempre en la seguretat i comoditat dels i les estudiants de l’institut, es va decidir que l’horari de les obres i de transport de materials sigui sempre a partir de les 15 hores. L’objectiu és evitar interaccions en aquest inici de curs i eliminar els riscos pels estudiants. Per aquest motiu, en dies lectius no es permet cap transport, descàrrega de material ni treball que impliqui molèsties sonores abans de la sortida dels estudiants. A més, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament han estat i estan en plena coordinació per tal que els mòduls prefabricats existents els puguem tenir fins a finalització de les obres.

Pel que fa al contracte signat amb DECO, aquest estipula el 13 de febrer de 2022 com a la data oficial de finalització del contracte, pel que si es compleixen les dates previstes en la replanificació no s’ha de sobrepassar, en cap cas, la data límit del contracte.

Darrera actualització: 07.10.2021 | 13:26