L’IGOP (Institut de Govern de Polítiques Públiques) col·laborarà amb Tiana amb debats ciutadans sobre la possible pacificació de l’Avinguda Isaac Albéniz

Divendres, 16 d'abril de 2021 a les 13:05

Seran els i les comerciants, els veïns i les veïnes, qui decidiran el futur de l’avinguda.

La carretera provincial BV-5008 que travessa Tiana necessita una redefinició i reestructuració i, tal com l'alcaldessa es va comprometre amb veïns i comerciants, s'ha estat treballant en diferents idees. Però un tema d'aquesta magnitud provoca debats i posicionaments que, sovint, s'han anat reproduint sense que s'hagi trobat encara una solució adient.

És per això que, amb la decisió ferma de l'Ajuntament que sigui un debat participatiu amb comerciants i veïns i veïnes, fa uns mesos es van començar converses tant amb l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) com amb altres entitats d'àmbit nacional amb gran experiència en processos de participació, i que troben a Tiana i aquest projecte pioner quelcom interessant per a generar debat públic i augmentar la participació en les decisions municipals.
Aquestes converses estan a punt de convertir-se en un conveni d'assessorament per tal de desenvolupar aquest procés de debat així com una avaluació de la seva realització, per tal d'obtenir una visió independent i fonamentada del seu funcionament.
En aquest sentit, l'alcaldessa, Marta Martorell, ha expressat que "Tiana el construïm entre tots i totes, seran les veïnes i els veïns, els i les comerciants, junt amb l'Ajuntament i altres entitats de Tiana qui donaran idees, qui proposaran solucions i qui expressaran preocupacions i problemes, per tal d'arribar a una decisió de consens".

S'espera signar el conveni en unes setmanes i informar dels terminis.

Darrera actualització: 16.04.2021 | 13:10