El 2 de desembre s'encén la il·luminació de Nadal pensada amb critèris d'estalvi energèntic

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 09:00
  • Les llums es posaran en marxa el 2 de desembre amb l'encesa de l'arbre de Nadal

El pròxim 2 de desembre Tiana donarà la benvinguda al Nadal amb l'encesa de les llums. El tret de sortida serà l'acte de l'encesa de l'arbre de Nadal a la plaça de la Vila a les 18:30 h amb un acte que comptarà amb la participació de les escoles del poble.

Durant aquest mes de novembre, i fins passat el pont de la Puríssima, s'instal·laran els llums a les principals vies del poble amb especial atenció a la zona comercial per promocionar el comerç local.

Les regidories de Via Pública i Poble Viu han pensat la il·luminació de Nadal amb criteris d'estalvi energètic, uniformitat i austeritat. En aquest sentit, es mantenen els elements de decoració propietat de l'Ajuntament, però es canvien els més antics i obsolets, i se'n posen de nous en algunes zones. Es prescindirà dels elements de decoració als fanals i les cortines de llum de la façana de l'ajuntament i s'estrenarà una nova il·luminació pensada per a l'arbrat en algunes zones que s'espera poder anar ampliant els anys vinents. La zona comercial estrenarà uns nous motius d'il·luminació nadalenca.

Els llums nadalencs estaran encesos 14 hores per dia, el que suposa un consum de 167,68 kWh i de 30,18 euros per dia. En total la despesa pel que fa al consum de l'enllumenat especial de Nadal, que durarà 40 dies, és de 1.207,2 euros. 

Més protagonisme als elements naturals

La il·luminació nadalenca donarà més protagonisme als elements singulars i als racons del poble. I els arbres en seran els màxims exponents. D'aquesta manera, els llums donaran vida als arbres de la Plaça de la Vila, la Plaça del Coro, jardins de can Baratau, Plaça Jordana, Plataner de la Riera de Tiana amb el carrer Sant Jaume, Plataner del carrer Sant Cebrià i moreres del Casal. A més, aquest any s'il·luminaran també els arbres de la Plaça dels Peixos, els del carrer bisbe Català i els de la Plaça de l'EsglésiaEl campanar de la Parròquia Sant Cebrià de Tiana lluirà com és tradicional l'estel. Aquest any s'ha revisat tota la instal·lació. 

Els nius propietat de l'Ajuntament tornaran a il·luminar el Passeig de la Vilesa, el carrer Anselm Clavé, el carrer Matas i Marquès de Monistrol. La zona comercial estrena llums. Un cel de boles il·luminarà els carrers Sant Cebrià, Lola Anglada, Centre i Passatge Moragas. Hi haurà llums també al carrer del Sol, can Gosch, rotonda Creu de Terme i rotonda de President Companys i a la Virreina.

Darrera actualització: 16.11.2022 | 13:28