Mostra de bolets

Diumenge, 13 de novembre de 2022 a les 00:00

Pinetells, llenegues, rovellons, ceps rossinyols, fredolics... Els coneixes tots? I les categories? N’hi ha tòxics, mortals, comestibles o sense valor culinari... Vine i descobreix a través d’una mostra representativa la diversitat de bolets de Catalunya.

El cap de setmana 19 i 20 de novembre la sala d’exposició del Casal acull l’exposició “Coneix els bolets del nostre entorn”. 

Serà una mostra explicativa del bolet (tipus, característiques...) però també col·laborativa on les persones visitants podran aportar 2 unitats de cada espècie i els micòlegs presents els identificaran per posar-los a l’exposició ja existent. Les aportacions s’hauran de fer el mateix dissabte al matí a la sala del Casal. 

L’exposició es podrà visitar de 10 a 14 h i de 17 a 20 h el dissabte 19 i de 10 a 14 h el diumenge 20. A més enguany hi haurà una xerrada al voltant de la temàtica de com afecta el canvi climàtic al bolet.  

A més, enguany alguns restaurants locals s’afegeixen a la proposta i durant el mateix cap de setmana del bolet oferiran plats especials on l’ingredient protagonista serà el bolet: 

  • Avi Mingo
    • Rovellons a la brasa
    • Estofat de bolets de temporada
  • Restaurant Mas Blanc
    • Arròs de bolets i carxofes amb caldo de tòfona
    • Rovellons a la brasa
    • Saltejat de bolets del Pirineu amb cansalada i butifarra negra.
  • La cuina de Can Vilaró
    • Peus de porc amb ceps 
    • Fricando amb moixernons 
  • Tirati Tiriti
    • Remenat de bolets de temporada (dimarts 15 al menú migdia)
  • Anaït
    • Croquestes de ceps

Els boletaires, com cada tardor, ja omplen els boscos d’arreu de Catalunya a la caça de bolets, però el cap de setmana 19 i 20 de novembre a Tiana us els ofereix en un bon plat a taula i en una exposició.

Darrera actualització: 11.11.2022 | 15:45