42 noves places d’aparcament al centre

Dimecres, 13 de juliol de 2022 a les 09:00

Una de les prioritats del nou govern és generar un espai públic de qualitat. Per això, entre les inversions previstes per aquest 2022 hi ha la creació de noves places d’aparcament al centre per tal de cohesionar més el centre i pacificar-lo.

L'Ajuntament crearà 42 noves places d'aparcament al camí Dalt Alella aquest 2022 amb l’objectiu de consolidar l’aposta per dotar el poble de més espais per als vianants, afavorir l’accessibilitat i el comerç i pacificar el trànsit. La inversió, segons l'aprovació inicial del pressupost municipal és de 110.000 euros. 

L’aparcament és una de les principals inversions d’aquest 2022 i permetrà a la ciutadania arribar al centre,  evitant la circulació de vehicles pels diferents carrers buscant on estacionar. Aquest aparcament és clau per tal de poder avançar en el procés de pacificació dels carrers del centre històric i resoldre la necessitat d’augmentar el nombre de places d’aparcament públic a Tiana.

 

Segons l’alcalde, Isaac Salvatierra, “aquestes mesures fomenten els desplaçaments a peu i milloren el confort i la major seguretat dels vianants com a protagonistes de la nova ordenació i concepte de poble del nou govern. D’aquesta manera, en el pla de pacificació del trànsit de vehicles al centre es fomenta la cohesió social, la seguretat viària i la qualitat ambiental com a triple objectiu per tal d’aconseguir una mobilitat més eficient, sostenible i segura.

 

El projecte preveu modificar l'actual camí Dalt Alella per tal de fer-hi més aparcaments als dos costats del carrer i convertir aquest tram en un vial de “zona 30” per permetre la mobilitat segura i un servei més per comprar al poble.

LOCALITZACIÓ NOU APARCAMENT

El projecte se situarà a l’inici del camí Dalt d’Alella en la seva intersecció amb el Carrer Edith Llaurador. És un tram de 320 metres lineals.  Es modificarà l'amplada de la vorera nord i un metre de la mateixa calçada per tal de generar 2.30 m, respectant els arbres més consolidats en el terreny. El resultat serà, una vorera amb trams d’aparcament de vehicles i arbres. 

 

Es preveu que les obres durin tres mesos. El projecte inclou modificacions de voreres, calçada, arbrat, repintat i senyalitzacions, a més, d'un nou aparcament per motocicletes.

Darrera actualització: 11.07.2022 | 09:28