Prioritzem la nostra infància!

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 00:00

Tiana és vila amiga de la infància. Això significa que l’Ajuntament impulsa i promou els Drets de l'Infant en l'àmbit local. Treballem per millorar les vides dels infants i adolescents i encarar els principals reptes per fer avançar els seus drets, i de retruc, la cohesió social de la vila i per això enguany celebrem l’audiència pública el mateix dia 20N i celebrem la diada del infants amb un concert obert a totes les famílies.

Pensem i dissenyem la Tiana del futur, a partir de les seves necessitats, per això aquest cap de setmana fem el tret de sortida al camí dels infants. Una iniciativa que vol promoure la pacificació del trànsit, i la conscienciació mediambiental, fomentant la disminució el nombre de trasllats en cotxe a l’escola i altres equipaments, exempt de perills. Així Tiana s’omplirà de camins pintats pels infants amb l’objectiu de construir una vila més amable, més saludable, més segura, més inclusiva i més accessible per a tothom, i especialment per als infants. D’aquesta manera, el projecte Camí dels Infants es representarà a través d’una pintura de lletres i símbols (imatge adjunta a la notícia) que vol facilitar que els infants facin el camí de casa a l’escola a peu, amb patinet, de forma segura. A més, per tal de familiaritzar als estudiants del símbol de camí dels infants, pares, avis... es repartiran bosses totebags als participants.

Des d’aquestes línies, fem una crida a tots els tianencs i tianenques a participar en els actes organitzats en aquest cap de setmana dissenyat pels propis infants:

  • Concert de Marcel i Júlia. Dissabte 20 de novembre, a les 20 hores, a l’antic Camp de Futbol.
  • Geocaching. Diumenge 21 de novembre, a les 10 hores, a la Plaça de la Vila.

Us hi esperem!

Tiana Ciutat Amiga de la infància

Enguany Tiana ha ha renovat el segell d’UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància a causa de les accions que el govern local està desenvolupant. Una Ciutat Amiga de la Infància és un municipi construït a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets. El programa Ciutats Amigues de la Infància és una iniciativa d'UNICEF que té per objectiu vincular la Convenció dels Drets dels Infants amb les polítiques locals d'infància i adolescència. 

L’Ajuntament de Tiana centra gran part de les seves polítiques públiques en una etapa clau del cicle vital, la infància, l’etapa vital més estratègica per a les trajectòries personals futures i com a bé col·lectiu.

Des de l’Ajuntament de Tiana, es considera que l’etapa dels 0 als 17 anys, que comprèn infància i adolescència, necessita un lloc prioritari en l’agenda pública per assolir les inversions i polítiques destinades a millorar-ne el desenvolupament. Per això, enguany i com tret de sortida de múltiples activitats, dediquem un cap de setmana a la nostra infància, perquè la volem escoltar i treballar colze a colze, seguint les seves inquietuds i preocupacions. 

Volem veure Tiana a través de la seva mirada, coneixent què pensen i descobrint allò que els amoïna. Volem que els infants de la vila desenvolupin diferents habilitats com l’empatia, el diàleg, l’esperit crític, la capacitat de participació en els assumptes públics...

Darrera actualització: 19.11.2021 | 13:44

Imatges

Camí dels infants