Resum del ple ordinari del 14 de desembre

Dimecres, 15 de desembre de 2021 a les 00:00

Ahir dimarts 14 de desembre, a les 19 h, el consistori va celebrar una nova sessió ordinària a la Sala de Plens.

La sessió de Ple va comptar amb l'absència de la regidora Susanna Capell Aguayo del grup de Junts Tiana.

El Ple va començar amb l'aprovació de les actes de les darreres sessions plenàries del 2 i 30 de novembre, un punt que va comptar amb els vots favorables de tots els regidors i regidores presents.

El primer punt que es va debatre va ser la verificació del text refós de la modificació del Pla Parcial Can Matas, la qual necessitava una majoria qualificada (7 vots) per ser aprovada. Després de presentar el punt, la votació va tirar endavant amb els vots a favor del Grup Municipal del PSC, del Grup Municipal d’ERC, del Grup de Junts per Catalunya-Tiana i Regidora no adscrita i l'abstenció dels membres del Grup de Junts per Tiana.

Posteriorment, l'aprovació definitiva de la modificació de l’Estudi de Detall d’ordenació volumètrica de la finca de Can Cardús no va prosperar, ja que requeria d'una majoria qualificada i només va comptar amb el vot a favor del Grup Municipal d’ERC, del Grup de Junts per Catalunya-Tiana i la Regidora no adscrita, i l'abstenció del Grup de Junts per Tiana i del Grup Municipal del PSC.

En tercer lloc, es va debatre la proposta de bases d’accés a habitatges de lloguer de Vessants II. Va ser un dels punts de l'ordre del dia que va portar més debat entre els diferents grups municipals. El regidor Albert Sales (PSC) va voler remarcar la necessitat de fer el concurs "el més aviat possible" per intentar posar fi al problema d'habitatge al poble. En la mateixa línia, el regidor Isaac Salvatierra (JUNTS) va anunciar que, tot i no estar d'acord amb l'última proposta dels preus dels lloguers establerta, el seu partit s'abstindria per no interrompre més el projecte, a més de demanar una nova proposta de preus de lloguer adequada a les necessitats i la urgència d'habitatge assequible al poble. Finalment, la regidora Montserrat Torres (JxCAT) va expressar que malgrat aquest projecte s'ha endarrerit "més del necessari" i recordar que l'Ajuntament "ha perdut durant mesos 18 pisos buits", per "responsabilitat amb el poble i perquè no continuï paralitzada l'oferta" votaria a favor. Així, la proposta va prosperar amb els vots favorables del Grup Municipal d’ERC, Grup Municipal del PSC i la Regidora no adscrita i l’abstenció del Grup de Junts per Tiana i Grup de Junts per Catalunya-Tiana.

Finalment, es va aprovar la moció presentada pel Grup d'ERC sobre la sentència del 25% del TSJC i l'adhesió al manifest http://somescola.cat amb els vots a favor del Grup Municipal d’ERC, Grup de Junts per Tiana, Grup de Junts per Catalunya-Tiana i Regidora no adscrita i el vot en contra dels dos membres del Grup Municipal del PSC

Darrera actualització: 23.12.2021 | 18:27