Resum ple ordinari del 5 de juliol

Dimecres, 6 de juliol de 2022 a les 00:00

Ahir dimarts 5 de juliol, a les 19 h, el consistori va celebrar una nova sessió ordinària a la Sala de Plens.

La sessió ordinària de Ple del mes de juliol va comptar amb la participació de 12 dels 13 regidors i regidores, ja que es va excursar l’absència del regidor Àlex Robles d’ERC. A l'inici de l'acte, l'alcalde Isaac Salvatierra va tenir un record per a l'ex-sereno, agutzil, president de la petanca i agent número 001 de la Policia Local, Manolo Mancebon, qui va morir el 17 de juny.

L'ordre del dia contemplava un total de 10 punts. El principal va ser l'aprovació del pressupost municipal per l'any 2022. Amb els vots favorables del Grup de Junts per Tiana, PSC, Junts per Catalunya, i els vots en contra d’ERC i regidora no adscrita, es va aprovar un pressupost de 10,6 milions d’euros, una xifra que suposa un increment del 5,2% respecte de l'any 2021. Per entrar en detalls del pressupost es pot consultar la notícia específica a: https://www.tiana.cat/actualitat/noticies/el-ple-aprova-inicialment-el-pressupost-municipal-de-2022-que-se-situa-en-106-milions-deuros.html

D'altra banda, el Ple va ratificar per unanimitat el Decret d'Alcaldia 278/2022 sobre el tancament de les pistes forestals en cas que s'activi el nivell 3 del Pla Alfa per a la previsió d'incendis forestals.

També es van aprovar per unanimitat les bases de 4 convocatòries d'ajuts econòmics per a l'escolarització durant el proper curs 2022-2023, com són: ajuts per material (llibres de text, material fungible i sortides curriculars) de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària; per al servei de menjador escolar a segon cicle d'educació infantil i primària; ajuts per a l'escolarització i/o servei de menjador escolar per a l'alumnat de l'escola bressol municipal; i també les bases per a la concessió d'ajuts econòmics amb caràcter social en l'àmbit d'activitats extraescolars (esportives, artístiques, socials i de lleure).

Més tard, es va dur a terme l'aprovació de l’arrendament per a conreu de l'antiga vinya d’en Frutus, propietat de l’Ajuntament, amb els vots a favor del Grup de Junts per Tiana, PSC, Junts per Catalunya-Tiana, el vot en contra d’ERC i l’abstenció de la Regidora no adscrita. La zona, de gairebé 3 hectàrees, es llogarà per recuperar el conreu dels ceps.

Més enllà de les votacions, la sessió d'ahir també va servir perquè l'alcalde Isaac Salvatierra informés que es farà una enquesta entre el veïnat per valorar la prova pilot per ampliar les hores de pacificació als carrers Sant Cebrià, Centre i una part del carrer Lola Anglada.

Finalment, també es va anunciar al Ple que Tiana impulsarà un projecte de Salut Comunitària, amb l'objectiu de reorientar el sistema sanitari cap a la promoció de la salut i la salut comunitària, així com la lluita contra les desigualtats i la promoció de les polítiques públiques saludables en l’àmbit local. Això serà possible gràcies al consultori local, a Badalona Serveis Assistencials i a la Generalitat de Catalunya i, per fer-ho, s'establiran un conjunt de 39 Indicadors Bàsics amb dades desagregades per gènere. Properament es farà un pla pilot a Tiana, després que ja s'hagi fet al barri de Lloreda de Badalona.

Darrera actualització: 06.07.2022 | 22:14