Resum ple ordinari del 7 de juny

Dimecres, 8 de de juny de 2022 a les 00:00

Ahir dimarts 7 de juny, a les 19 h, el consistori va celebrar una nova sessió ordinària a la Sala de Plens

L'alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, va iniciar la sessió de Ple amb el reconeixement de la caporala Carla Alba, nomenada recentment com a cap de la Policia Local.

El Ple va començar amb l'aprovació de l'acta de la darrera sessió plenària ordinària celebrada el 3 de maig amb els vots a favor de tots i totes els regidors i regidores menys el vot en contra d'un regidor d'ERC.

Així mateix, l'alcalde Isaac Salvatierra va aprofitar el Ple per anunciar que l'Ajuntament rebaixarà totes les entrades dels carrers del Passeig de la Vilesa. També anuncia les diferents activitats de les jornades dedicades a la Igualtat que tindran lloc al llarg del mes de juny.

Més tard, l'alcalde va llegir la carta del president Quim Torra que ha enviat la presidenta de la Diputació de Barcelona exposant la seva "voluntat explícita" que l'obra de Lola Anglada sigui "exposada i accessible a la ciutadania". Recordem que Torra va visitar Tiana la setmana passada.

El primer punt que es va aprovar va ser la fixació de les Festes Locals de l'any 2023. Aquestes s'estableixen el dia 13 de juny (Sant Antoni) i 16 de setembre (Sant Cebrià) amb els vots a favor dels grups de Junts Per Tiana, ERC, PSC, i Junts per Catalunya – Tiana.

Posteriorment, s'aprova definitivament l'Ordenança reguladora de l'ús de la via pública amb la instal·lació de terrasses i vetlladors amb els vots a favor de Junts per Tiana, PSC, Junts per Catalunya- Tiana. En aquest sentit, també es va portar a terme l'aprovació inicial de l'Ordenança reguladora del soroll i les vibracions amb els vots a favor dels grups Junts per Tiana, ERC, PSC, Junts per Catalunya – Tiana i els vots en contra de la regidora no adscrita.

En tercer lloc, es va aprovar el nomenament com a vicepresidenta del Consell Assessor d'Urbanisme a la regidora Núria Amado amb els vots a favor del Grup de Junts per Tiana, ERC, PSC, Junts per Catalunya- Tiana i el vot en contra de la regidora no adscrita.

Seguidament, es va aprovar les bases específiques de la concessió de subvencions a entitats esportives per l'any 2022 amb els vots a favor del Grup de Junts per Tiana, PSC, Junts per Catalunya- Tiana i els vots en contra d'ERC i la regidora no Adscrita. A més, aquestes hauran d'incorporar la perspectiva de gènere i adherir-se al pla d'igualtat. El regidor d'Esports, Albert Sales, va remarcar que "l'esport és de tots i totes" i que "l'esport no té gènere" i cal fer-lo accessible per a tothom.

Per posar punt i final a la part resolutiva, es va aprovar la compatibilitat d'una empleada municipal amb els vots a favor del Grup de Junts per Tiana, PSC, Junts per Catalunya – Tiana, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de la Regidora no adscrita.

A continuació es va passar a les mocions. En concret, es va aprovar la moció dels grups municipals de Junts per Catalunya, ERC i Junts per Tiana, de suport als Jutges de la Pau amb els vots a favor de Junts per Tiana, ERC, Junts per Catalunya – Tiana i la regidora no adscrita.

Un cop finalitzades les preguntes dels grups d'ERC i Junts per Catalunya i la regidora Sra. Marta Guàrdia, es va passar al torn de prec i preguntes i es va finalitzar així el Ple.

Darrera actualització: 13.06.2022 | 16:01