Subvenció pel Pacte d'estat d'Igualtat i contra la violència de gènere

Dijous, 29 de setembre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament de Tiana ha rebut l’aportació de 13.711 euros del Pacte d'estat d'Igualtat i contra la violència de gènere per portar a terme diverses activitats de formació i sensebilització a favor de la igualtat.

Formació i sensibilització al personal municipal

Sessions en matèria d'igualtat de gènere organitzades a nivell intern adreçades a tot el personal municipal durnat el primer semestre de 2022. Les sessions van servir per desenvolupar i establir com a prioritàries accions dirigides a promoure la igualtat de dones i homes en tots els àmbits de la corporació local.

Formació i sensibilització a col·lectius municipals i població en general

A més, a través de la mateixa subvenció es va poder portar a terme un seguit d’activitats de promoció de la igualtat durant el mes de juny, sota el cicle anomenat “Juny al puny” que va comportar serrades divulgatives de coeducació en igualtat adreçades a col·lectius específics del poble i d’altres obertes al públic més general.


Juny al puny
    •    Parlem d'igualtat. Tallers divulgatius per a diferents col·lectius el 16, 22 i 30 de juny.

    •    Festa de l'orgull LGTBIQ+ al Casal de Tiana el 28-J.

La regidoria de Drets Socials va posar en marxa el desplegament del Pla d'Igualtat Municipal. Aquest mes de juny van tenir lloc a can Riera tres xerrades divulgatives sobre coeducació en igualtat adreçades a col·lectius específics i obertes, també, a tot el poble.

Els tallers es van fer els 16, 22 i 30 de juny a can Riera:
    •    16 de juny taller per a famílies i AFA's
    •    22 de juny taller per a entitats.

    •    30 de juny taller obert a tot el poble.


El 28-J el Casal de Tiana va collir la festa de l'orgull LGTBIQ+. Des de les 18 h hi haurà diferents activitats:
    •    18.00 h La motxilla de l'Ada. Teatre famíliar a la Sala Albéniz i berenar per a tots els assistents.
    •    19.30 h. Manifest LGTBIQ+ a càrrec de Maria Casanovas Batlle de l'Agrupament Escolta Roger de Flor.

    •    19.45 h Festa de l'orgull LGTBIQ+ al pati de les moreres del Casal. Guatequeamb les DJ PD Antifaç de Gala.


  • Xerrades i tallers Parlem d'igualtat

Tres tallers adreçats a les famílies i AFA's, entitats i ciutadania en general que hi vulgui participar. El taller familiar inclou un servei de ludoteca infantil perquè pugueu assistir a la xerrada amb els vostres fills i filles. 

  • XERRADA PER FAMÍLIES I AFA’s: Com acompanyar des d'una mirada coeducativa.


Taller/xerrada dirigit a les famílies i AFA’s de Tiana per donar a conèixer actituds, coneixements i habilitats que potenciïn un acompanyament coeducatiu en la criança de les seves filles i fills, prenent una consciència crítica amb perspectiva de gènere vers els valors que mouen el dia a dia de les famílies.
  • FORMACIÓ PER ENTITATS: Introducció de la perspectiva de gènere i l'ètica de la cura dins les entitats
. 

Formació adreçada a membres d’entitats del municipi per tal d’aprofundir en el marc conceptual i pràctic de les cures dins de les organitzacions. A través del taller, s’ofereix un espai d’aprenentatge i reflexió al voltant de la perspectiva feminista i l’ètica de la cura amb l’objectiu d’iniciar una transformació interna de les entitats, que propici espais i estructures més democràtiques i curoses.
  • XERRADA OBERTA A TOT EL POBLE: Feminismes i desigualtats de gènere, què podem fer des dels pobles?


Xerrada oberta per qualsevol persona del poble que tingui ganes de conèixer de més a prop els feminismes, les desigualtats de gènere i les propostes i accions de canvi que es plantegen des del nou Pla Local d’Igualtat impulsat per l’Ajuntament de Tiana


MATERIALS DE DIFUSIÓ

A més s’han realitzat altres materials de difusió i de promoció d’igualtat, com la creació d’una bossa Totebag amb el lema “Qui bé t’estima, no et farà plorar” que es va regalar el dia de la Dona aprofitant la celebració del mercat local de Tiana. 

 
  

 

Darrera actualització: 31.10.2022 | 18:04