Tercera sessió amb el Grup Motor per fomentar la participació infantil i juvenil en tots els seus àmbits

Dimecres, 19 de maig de 2021 a les 12:25

La Universitat de Barcelona inicia un projecte de recerca sobre infància i participació amb quatre municipis de Catalunya, un d'ells és Tiana

La Universitat de Barcelona inicia un projecte de recerca "INFÀNCIA I PARTICIPACIÓ: Diagnosi i propostes per a una ciutadania activa i inclusiva a la comunitat, les institucions i la governança", dirigida pels Investigadors/res de la mateixa universitat, amb quatre municipis: Figueres, Lleida, Sant Feliu de Llobregat i Tiana de manera totalment activa i amb la participació esporàdica de Granollers.

La finalitat del pla de treball del projecte, és portar a terme una investigació sobre la participació des de l'àmbit local amb una dinàmica de corresponsabilitat i construcció conjunta de tot el procés amb l'equip de la universitat amb objectius com:

- Conceptualitzar les diferents formes de representació que els agents directament implicats en la potenciació de la participació infantil tenen de la infància, la seva ciutadania i les seves formes de participació.

- Analitzar les estratègies, iniciatives i innovacions que en matèria de participació infantil han desenvolupat els municipis en la seva agenda política

- Reforçar i facilitar en els participants locals la seva capacitat de reflexionar i actuar en un treball en xarxa per a potenciar les oportunitats participatives dels nens, nenes i adolescents a la comunitat, les institucions i la governança.

Aquests diferents municipis formaran part del Grup Motor amb referents tècnics i polítics. Avui 19 de maig és la tercera sessió on es debat sobre la dinamització en la participació i els nuclis representacionals. La primera va ser el dia 23 de març on es va constituir com a tal. La segona va ser el 21 d'abril i es va presentar el grup qui en formen part i el pla de treball.

Seguirem treballant en aquesta investigació amb la fita de donar les màximes aportacions per fomentar i donar rellevància a la participació infantil i juvenil en tots els seus àmbits.

Darrera actualització: 19.05.2021 | 13:26