Tiana celebra el Dia Universal dels Drets de la infància amb un gran concert per a tots el públics

Dilluns, 15 de novembre de 2021 a les 00:00

Els infants, joves i les seves famílies, podran gaudir d'activitats durant el cap de setmana del 20 i 21 de novembre.

Nens, nenes i adolescents són mereixedors de drets per la simple raó de néixer. Es tracta de drets inalienables, irrenunciables i imprescindibles per una infància segura, justa, igualitària i tolerant però que, tot i així, sovint no són reconeguts ni respectats arreu del món.

La Convenció sobre els Drets dels Infants és un instrument internacional, adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989, que recull les necessitats i drets específics dels nens i nenes i obliga els estats a actuar a favor dels seus interessos. La convenció consta de 54 articles fonamentats en quatre principis bàsics:

  • No discriminació
  • Defensa del millor interès de l’infant
  •  Dret a la vida, a la supervivència i al desenvolupament
  • Respecte per les opinions dels infants

Amb motiu d’aquesta celebració, Tiana celebrarà el cap de setmana del 20 i 21 de novembre una gran festa en què els infants i les seves famílies podran tastar la responsabilitat que comporta gestionar un municipi, mitjançant estratègies polítiques. La programació serà: dissabte 20 per la tarda amb l’audiència pública adreçada als consellers i conselleres, i a les 20.00 h un concert a càrrec de Marcel i Júlia adreçat a tots el públics. Diumenge 21 a les 10 h donarem llum verda al camí dels infants, amb un geocaching, on podran participar, infants, joves i families, seguint la ruta del metrominuto elaborat pel Consell d’Infants. Un cop acabat l’itinerari, es farà la primera pintada del símbol que marcarà el Camí dels Infants del poble.

Es vol que sigui una jornada de reivindicació, visualització i de reconeixement dels drets dels infants, que per la seva edat, puguin ser vulnerats els seus drets. Sens dubte a Tiana tenim clar que la infància és protagonista de la vida activa de la vila i necessita el seu espai de cura social i institucional.

 

Darrera actualització: 26.11.2021 | 10:09

Imatges

geocaching