Tiana se suma un any més a la Setmana de la Mobilitat

Dimarts, 28 de setembre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Tiana s’ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat i Segura 2021 i aquest diumenge 3 d’octubre a l’Antic Camp de Futbol es realitzaran diferents activitats entorn de la mobilitat sostenible destacant un circuit de Surfskate i un altre d’orientació per bicicletes i patins juntament amb tallers per als més petits.

La Setmana de la Mobilitat promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric,  així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’, el tema d'aquest any es "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", i durant aquesta setmana es vol incidir en quatre principis: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Les activitats tindran lloc de 10.30 h a 13.20 h el diumenge 3 d’octubre al Parc de l’Antic Camp de Futbol i seran les següents:

  • Circuit de SurfSkate, diumenge 3 d’octubre al Parc de l’Antic Camp de Futbol, de 10 a 13.30 h. Cal inscripció prèvia a https://tiana.reservaplay.cat/
  • Circuit d’orientació en bici i/o patins.
  • Tallers per els més petits relacionats amb la mobilitat.

 

#Mobilitat2021

Darrera actualització: 28.09.2021 | 09:35

Imatges

Setmana mobilitat