Un informe tècnic avalua el futur de la casa de la Palmera

Dijous, 13 de gener de 2022 a les 00:00

L’ajuntament presenta a tots als regidors del consistori l’informe durant la reunió que es desenvoluparà aquesta tarda.

L’informe tècnic sol·licitat per l’equip de govern aquest novembre passat declara l’històric edifici de la Casa de La Palmera en estat ruïnós. Després d’estudiar l’estructura i les condicions actuals de l’edifici, els arquitectes han considerat declarar-lo en estat ruïnós pel cost tan elevat que suposaria restaurar-lo. 

Un dels supòsits per considerar una edificació en estat ruïnós és el fet que les obres que cal efectuar per complir les condicions mínimes d’habitabilitat superin la meitat del valor de l’edifici, això converteix la recuperació de l’edifici en impossible. 

Cal recordar que fa poques setmanes els tècnics ja van haver d’intervenir per la caiguda d’un mur després de les pluges del passat mes d’octubre, i posteriorment, es va afrontar una actuació d’urgència de conservació i sanejament del jardí amb la tala de la pròpia palmera i altres arbres per motius de seguretat.

Per determinar l’estat de l’edifici, els tècnics han tingut en compte l’antiguitat de la construcció, si havia estat anteriorment objecte de millores, i el seu estat de conservació. De fet, l’equipament municipal ha estat durant 20 anys en estat de deteriorament sense cap tipus d’intervenció de conservació o millora, ni cap projecte real de futur.

La Casa de La Palmera està inclosa a l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i va ser construida el segle XIX. L’alcaldessa traslladarà avui els detalls de l’informe tècnic a la reunió que mantindrà amb tots els grups del consistori.

Darrera actualització: 13.01.2022 | 18:48