Viles Florides premia Tiana amb dues Flors d’Honor

Dimarts, 21 de setembre de 2021 a les 00:00

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va entregar el passat divendres 17 de setembre les Flors d’Honor 2021 en un acte que ha aplegat unes 200 persones a Cabrera de Mar, entre representants del moviment a tot el país, representants institucionals i del món de la jardineria i de la planta a Catalunya i Andorra.

Tiana va aconseguir dues Flors d’Honor en reconeixement al seu treball de transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Hi va assistir l’alcaldessa Marta Martorell i el regidor Jaume Darbra.

Viles Florides ha mostrat i posat en valor la riquesa natural i paisatgística de Tiana mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics. Més enllà de propiciar espais agradables, també ha tingut en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l’estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

 

En paraules de l’alcaldessa, Marta Martorell, encarregada de recollir el guardó “això ens diu que seguim en la bona línia. El que volem és fer créixer cada cop més el nostre verd urbà i que sigui més sostenible”. També va voler destacar el treball transversal fet dins de l’Ajuntament i tot l’equip de treball amb els productors locals del municipi.

El projecte de Viles Florides pretén, a banda del guarniment de carrers i espais verds municipals, la implicació ciutadana fomentant la participació de tot aquell particular, empresa o institució que promoguin la sensibilitat ambiental i paisatgística i que treballin per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal des del seu àmbit.

En aquest sentit, el consistori va allargar la mà a les empreses de Tiana per col·laborar activament i per aprofitar el seu coneixement del sector i del producte a l’hora de fer les actuacions en el marc del projecte “Tiana Vila Florida”. La seva expertesa i el profund coneixement que tenen de les varietats autòctones han estat importants en el desenvolupament del projecte. Des de l’Ajuntament de Tiana estem molt satisfets amb aquesta col·laboració.

Darrera actualització: 21.09.2021 | 16:09

Imatges

Actes Viles Florides Actes Viles Florides