Vuitena edició de la Festa dels Racons, una explosió de territori i cultura 

Divendres, 6 de de maig de 2022 a les 00:00

Serà dissabte, 14 de maig, a la tarda i sortirà de l'espai dels Rucs de la Serralada. El primer passi és a les 16:30 h.

La Festa dels Racons recupera el format original després de dos anys de pandèmia. Aquest any tornarem a descobrir els racons del poble de la mà de set llenguatges escènics: dansa, circ, teatre, música, titelles, òpera i poesia. I aquest any, final de festa al parc de l'antic camp de futbol.

La Festa dels Racons és un recorregut per diferents indrets del poble, que conviden a descobrir Tiana a partir de les arts escèniques. Un recorregut que no es desvetlla mai i que el públic va descobrint a mesura que avança la festa. Una iniciativa que posa en valor el territori i que permet gaudir de les arts escèniques des de dins. La idea del festival és descontextualitzar les arts escèniques i portar-les al carrer per fer-les més accessibles. Convertir racons i espais del poble en aparadors culturals i nous escenaris. Redescobrir la Tiana vila d'art i cultura.

Com a novetat, i per potenciar les sinergies entre els diferents col·lectius del poble, la Llar de persones grans de Tiana tindran un paper destacat.

El cartell

Per primera vegada el cartell de La Festa dels Racons s'ha fet a partir d'un concurs popular. La il·lustració guanyadora de Marina Fernández està basada en una de les imatges icòniques a Tiana de Lola Anglada: La Ben Plantada, l'escultura que presideix l'entrada de la Biblioteca municipal Can Baratau.

 

Horaris, punt de sortida i recomanacions

La Festa dels Racons és un acte gratuït i obert a tothom. No cal reserva prèvia. Només s'ha d'anar al punt d'inici, que serà l'espai dels Rucs de la Serralada, al Torrent de Can Retola, 17. Es faran quatre passis: 16.30, 17.00, 17.30, 18.00 hores.  

S’aconsella portar calçat còmode, i, si fa calor gorra, aigua i crema solar.  I, si ho desitgeu, també podeu portar una petita cadira o tamboret portable. Tingueu en compte que no hi ha lavabo fins al final del recorregut.

Afectacions de mobilitat

Amb motiu de la Festa dels Racons hi haurà talls intermitents en els carrers afectats.

  • Talls de trànsit intermitent als carrers Santiago Rusiñol, Passatge Riera i Pau Giralt
  • El tram afectat del carrer Santiago Rusiñol és des del carrer Castellar a can Tomeu.
  • El tram afectat de Pau Giralt és des del carrer Josep Canals i Romans al Passeig de la Vilesa. 
  • Passatge de la Riera estarà tot tallat.

L'afectació de la mobilitat serà per trams. Les primeres restriccions començaran a les 16 h i acabaran a les 20 h, que és quan es calcula que l'últim grup haurà arribat ja al Parc de l'antic camp de futbol.

Darrera actualització: 12.05.2022 | 17:08