Comissionades i comissionats

L’equip de comissionats i comissionades combina experiència, coneixement i noves mirades en lluites com la feminista. Els comissionats son una figura de participació voluntaria i sense remuneració.

Miquel Santiago Franco, comissionat per la residència municipal.

Posa't en contacte amb en Miquel: santiagofm@tiana.cat​

En Miquel va néixer a Barcelona el 12 d’abril de 1975. Fa 4 anys que viu a Tiana i té un fill i una filla. Va estudiar aviació als Estats Units però va deixar la seva vocació per entrar de ple en una altra passió: la gestió en un centre d’ensenyament sanitari. L’any 2007 i fins el 2013 gestiona un centre residencial de 79 places públiques a Girona. Actualment gestiona la farmàcia familiar. 

Un dels principals reptes i objectius recollits en les prioritats de l’equip de govern per aquest any de mandat és treballar per restablir els nivell de qualitat d’abans de la pandèmia a la Residència Municipal Sant Cebrià. Així com recuperar la bona entesa, el treball cooperatiu i establir sinergies entre l’ajuntament i l’empresa adjudicatària, vetllant pel recurs assistencial de la gent gran del nostre poble. 

 

Xavier Doñate Rodrigo, comissionat d’esports

Posa't en contacte amb en Xavi: donaterx@tiana.cat

En Xavier té una clara voluntat de servei públic. La seva trajectòria a l’Ajuntament de Tiana com a regidor i comissionat l’avala. L’any 1995 entra a govern amb l’alcalde Ferran Vallespinós i fins el 2003 és el regidor de medi ambient. Del 2015 al 2019 és tercer tinent d’alcalde i regidor de medi ambient i via pública en el govern d’Ester Pujol.

De l’any 2007 al 2011 és nomenat comissionat de solidaritat. I del 2011 al 2015, de medi ambient. Ara encara un nou repte a la regidoria d’Esports des d’on treballarà per crear sinergies entre les entitats esportives i vetllarà pel bon funcionament i per garantir el bon servei públic dels equipaments esportius.

 

Eulàlia Serrat de Mas, comissionada per al desplegament del Pla d’Igualtat. 

Posa't en contacte amb l'Eulàlia: serratmel@tiana.cat​

L’Eulàlia va néixer el 4 d'octubre del 1993 i va créixer a Rubí, on va anar al cau fins ben bé els 24 anys. Va estudiar Filologia Clàssica i ara estudia Filologia Catalana. És docent de llatí, grec i cultura clàssica. Va venir a viure a Tiana la tardor del 2018 i de seguida s’hi va sentir com a casa.

Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i Drets LGTBI de l’Ajuntament de Tiana promovem l’equitat de gènere al nostre poble. Volem treballar per donar visibilitat i rebutjar tots els aspectes estructurals de la desigualtat de gènere i del sexisme. L’Eulàlia acompanyarà l’equip de la Regidoria al Consell d’Igualtat de Tiana, en l’impuls i coordinació de les actuacions necessàries per desplegar el Pla d’Igualtat, afavorint la perspectiva de gènere a totes les àrees de l’Ajuntament per lluitar contra les desigualtats de gènere, i les violències i discriminacions envers les dones, i contribuir a la seva llibertat i igualtat d’oportunitats i de resultats.

 

Jordi López Diez, comissionat per al desplegament de l’Agenda 2030.

Posa't en contacte amb en Jordi: lopezdj@tiana.cat​

En Jordi  és llicenciat en Ciències Químiques per la UB i PDD en Direcció d’Empreses per l’IESE. Actualment és assessor de negocis en els àmbits econòmic-financer, transformació digital i Desenvolupament Sostenible, assessorant a DHL, Grup Planeta, PwC, Hamatecnichs, entre d’altres. És vocal de la comissió Assessora de l’Agenda 2030 a l’FCF. President de CEI. Ha estat Director General del Grup Gaggia i Director de Prestacions a MC Mutual. Ha treballat com a assessor de SEAT, Aigües de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Fecsa, entre d’altres.

Com a comissionat té l’encàrrec d’alinear el pla de mandat i les actuacions municipals amb l’Agenda 2030; participar en la localització dels ODS rellevants pel municipi i la seva priorització; definir les eines digitals necessària per la implementació; col·laborar en la definició, el desenvolupament d’accions i les solucions sostenibles associades a les fites dels ODS; coordinar el grup de treball; participar en els fòrums de referència de l’Agenda 2030 i guiar la integració del desenvolupament sostenible en tots els àmbits de l’Administració Local i del municipi.

 

Gemma Liñán López, comissionada de comunicació.

Posa't en contate amb la Gemma: linanlg@tiana.cat​

Periodista. Comença a la municipal més petita l’any 1996, Ràdio Tiana, on del 2001 al 2004 va ser-ne la directora. Ha treballat a Ràdio Ciutat de Badalona, RAC1, 8TV i El Nacional. Ha exercit de corresponsal a Catalunya Ràdio, La Vanguardia, El Periódico, EFE, Europa Press. Actualment col·labora a El Matí de Catalunya Ràdio, als programes Preguntes Freqüents (FAQS) i Tot es Mou de TV3 i al Catalunya Opina de 8TV. Vinculada a les entitats de Tiana des de petita. 

La Gemma veu la comunicació des de la institució com a servei públic i com a eina d’un diàleg permanent entre el poble i l’administració. El creixement del poble i l’arribada de nous veïns i veïns fa necessari treballar per la vertebració del poble. Un element clau per fer el poble viu. Que tothom se senti implicat. La informació és un dret que cal garantir a tota la ciutadania, i per això cal que tothom tingui la informació que necessita en cada moment. El seu paper suposa un enllaç permanent, també, entre regidories i un treball transversal amb totes les àrees de l’ajuntament.

 

Franz Estartús Mateo, comissionat per al desenvolupament del poble viu

Posa't en contacte amb en Franz: estartusmf@tiana.cat​

En Franz Estartús Mateo va néixer el 20 de juliol del 1993. Té 28 anys. Té la carrera de ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra i un màster d’Estudis Territorials i de la Població de la UAB. Ha treballat i col·laborat amb el Pla Estratègic Metropolità. Ha estat implicat des de petit en diverses entitats del poble com el CCE Tiana, l’Agrupament Escorta Roger de Flor i els Descorxats. És un líder juvenil. Actualment treballa com a tècnic a Òmnium Cultural.
La seva tasca com a comissionat està centrada en com ha de ser la Tiana del 2050. Per aquest motiu supervisarà, coordinarà, potenciarà i farà el seguiment dels processos participatius i de consulta per debatre com ha de ser la Tiana del futur. Com ha de ser el carrer, la pacificació, el poble dels 15 minuts. La base del poble viu.

Ester Puget Valencia, Comissionada per a l’impuls del Pla Local de Seguretat.

Posa't en contacte amb l'Ester: pugetvm@tiana.cat
L’Esther Puget va néixer el 2 de febrer del 1956. Té 66 anys. És mestra, llicenciada en geografia i història. També té estudis de criminologia. L’Esther va venir a viure a Tiana fa 18 anys i ha viscut com a veïna la problemàtica dels robatoris a les urbanitzacions. Això la va portar a formar part de l’Associació de Veïns de Les Costes, de la que en va ser presidenta. Va ser comissionada de seguretat del 2020 al 2021.

L’Ester ha rebut l’encàrrec d’alcaldia de fer el seguiment i la implantació del Pla Local de Seguretat treballant conjuntament amb la Policia Local. I de vetllar per a un model policial de seguretat pública de proximitat.

 

Ferran Almeida Villanueva, comissionat de Sentromà i agermanament.

Posa't en contacte amb el Ferran: almeidavf@tiana.cat​
En Ferran Almeida va néixer el 22 d’abril del 1946. Té 76 anys. És advocat i un dels regidors que van formar part del primer ajuntament democràtic. Va formar part de l’equip de Rafel Ballús, alcalde socialista, el 1979, i després va repetir com a regidor amb l’alcalde Ferran Vallespinós el mandat 2003-2007. També va ser regidor a l’oposició el període 2007-2011. Almeida ha estat membre fundador del grup Amics de Senromà, que va vetllar durant anys per preservar el patrimoni històric que descansa a la Baronia d’Esponellà. Ha estat comissionat en anteriors mandats per l’agermanament amb la Tiana de l’Illa de Sardenya.
Almeida té l’encàrrec de completar l’agermanament. L’any 2019 es van agermanar les dues viles i una delegació de la Tiana sarda va venir al poble. Ara cal el retorn i que la Tiana maresmenca visiti Sardenya.

Josep Marinel·lo Roura, comissionat per a la millora del centre de salut i el nou CAP

Posa't en contacte amb el Josep: marinellorj@tiana.cat​

Josep Marinel·lo va néixer el 31 de desembre de 1948. És metge. Va exercir durant 20 anys a l’Hospital de Sant Pau i 20 anys a l’Hospital de Mataró com a cap de Servei de Cirurgia Bascular. Va ser conseller comarcal de sanitat al Consell Comarcal del Maresme, vocal a la Regió Sanitaria del Barcelonès Nord i Maresme i President del Col·legi de metges a la comarca del Maresme. És un dels impulsors de l’Hospital Municipal de Badalona del que en va ser director mèdic. Ha estat
Ha estat 23 anys de la seva vida dedicat al servei públic com a regidor als ajuntaments de Tiana i Montgat. L’any 1983 va entrar a l’equip de l’alcalde Josep Ma Escudé i va ser portaveu del govern i regidor de Sanitat i Ensenyament. Va formar part dels governs de majoria absoluta de CIU. L’any 1991 marxa a l’ajuntament de Montgat en el que exerceix com a regidor de l’oposició durant dos mandats. I l’any 1991 torna a Tiana com a candidat i exerceix durant 8 anys com a cap de l’oposició.
Marinel·lo recull l’encàrrec de l’alcaldia per treballar conjuntament amb la regidora de Drets Socials per a estudiar la millora de les prestacions del consultori local de salut i treballar per a un nou CAP. Marinel·lo té l’encàrrec de buscar l’encaix entre els veïns i veïns per a la ubicació del nou equipament així com preparar i assolir els acords amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a la millora del servei de salut que han de tenir tots els tianencs i tianenques.

 

Quines funcions tenen els comissionats i comissionades?

Els comissionats i comissionades es conceben com un element ordinari, estable i important de la participació ciutadana a Tiana en la mesura que són els agents de proximitat de l’administració municipal a la ciutadania entorn els diferents àmbits. Els comissionats son una figura de participació voluntaria i sense remuneració.

Les seves funcions son assessorar els regidors, recollir demandes i necessitats dels ciutadans i col·lectius, transmetre informació de l’Ajuntament als veïns i veïnes, dinamitzar la participació ciutadana. Els comissionats i comissionades poden impulsar projectes de participació ciutadana obrint els seus debats a més ciutadans de Tiana a través de sessions obertes de debat i reflexió. 

L’Alcalde podrà nomenar comissionats i comissionades entre persones que no tinguin la condició de Regidors. Ha de donar compte al Ple municipal. En cap cas els comissionats i comissionades podran dictar actes administratius.  I cessaran a petició pròpia, per acord de l’Alcaldia i, en tot cas, quan canviï la Corporació durant el mandat de la qual han estat nomenats.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 14:32
Darrera actualització: 19.05.2022 | 14:32