Susanna Capell Aguayo

Regidora i 2a tinent d’alcaldia 

Agrupació d'electors Junts per Tiana (JUNTS)

2a Tinença d’alcaldia 

Àrees

Àrea de Drets socials

Regidora de Drets socials i feminisme

  • Acció social.
  • Infància, Adolescència i Joventut.
  • Igualtat, Feminismes i Drets LGTBI.
  • Salut i ampliació de serveis.
  • Residència municipal.

Biografia

L’any 2010 la Susanna vivia a Xile, on estava coordinant el projecte de suport psicosocial de la Creu Roja i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per a les persones damnificades pel terratrèmol i tsunami que va patir el país, el 27 de febrer de 2010, amb una magnitud de 8,8 a l’escala de Richter. Va donar tant d’ella que en finalitzar la seva missió, necessitava tornar a la seva terra i amb la seva gent. Després d’una estada curta amb la seva germana, la Tania i el Toni la van convidar a Tiana a viure amb ells. La Susanna va descobrir un petit oasi, tranquil, silenciós i viu, entre la serralada Marina i el mar Mediterrani, on es respirava plàcidament, “on podíem caminar amunt a la recerca dels pins o avall per relaxar-nos veient el mar”, explica.

Té 40 anys, viu al centre del poble i és tècnica d’acció social a la Fundació Save the Children a l’àrea de violència, migracions i pobresa infantil.

La Susanna fa més de 20 anys que es dedica al servei de les persones, sovint una feina molt dura. Li fascina la seva feina, encara que a vegades sigui dur conèixer el patiment de les persones, les diferents situacions de vulnerabilitat, el creixement de les desigualtats, els diferents tipus de violència, dècades de conflictes polítics, les guerres, les persones refugiades, la crisi econòmica, els abusos de poder, la fam, la pobresa, el racisme, la contaminació, la salut, l’aigua, la corrupció i el frau, l’habitatge, l’atur, les pensions…  Diu: “Necessito Tiana, per poder carregar-me de piles i seguir lluitant per un món més just. Quan arribo al poble cada dia i pujo pel passeig de la Vilesa, miro, respiro i em sento a casa, protegida i en calma”.

A la Susanna li agrada l’antropologia, llegir, viatjar (quan pot) i veure documentals d’altres cultures i grups ètnics. Li agrada caminar per la muntanya i respirar natura. Estar amb les seves amigues i compartir el seu trajecte vital. I que l’àvia Pilar li expliqui les seves històries de joventut de la Barcelona de la postguerra. Li agrada implicar-se en els temes socials de la comunitat on viu. La xocolata negra en totes les seves formes, llegir, escoltar les persones i, sobretot, SOMIAR.

Plaça de la Vila, 1 - 08391 Tiana - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Susanna Capell
Telèfon: 933 955 100
Adreça electrònica: capellas@tiana.cat
Horari:  
Horari d'atenció: diojus de 16 a 17.45 h
Darrera actualització: 05.05.2022 | 20:01