Resum del ple del mes d’abril

Dimecres, 6 de d’abril de 2022 a les 00:00

Aquest dimarts 5 d’abril, a les 19 h, el consistori va celebrar una nova sessió ordinària a la Sala de Plens.

La sessió del Ple municipal celebrada aquest dimarts 5 d’abril es va celebrar de nou de forma presencial gràcies a la millora de la situació vigent de la pandèmia.

El consistori va aprovar per unanimitat l’aprovació de l’acte de la sessió extraordinària del dia 23 de febrer i ordinària de l’1 de març, assumptes de tràmit, entre els quals hi havia la condemna dels feminicidis ocorreguts recentment a l’estat espanyol i una modificació de crèdit 3/2022 al pressupost (exp. 804/22).

El darrer punt de l’ordre del dia, era una moció presentada pel Grup Municipal d’Esquerra Republicana “Proposta declaració sobre el Sàhara Occidental” (exp. 940/22), que va ser aprovada per tot el consistori a excepció de l’abstenció del PSC.

En aquest sentit, es va llegir primer, per part del grup municipal d’ERC la moció on s’acordava “considerar que la resolució del govern espanyol de donar suport al Marroc sobre el Sàhara Occidental suposa un gir diplomàtic i un trencament unilateral inacceptable amb el consens de les resolucions de l’ONU”.

La moció també contemplava la defensa de la realització d’un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí i la demanda a la UE d’adoptar una mesura unitària.

Pel que fa a l’abstenció del PSC, el grup va al·legar que cal continuar preservant i defensant les polítiques d’acollida del poble sahrauí independentment de les decisions del govern de l’estat espanyol i que cal reprendre el procés negociador entre les dues parts segons els paràmetres de les resolucions del consell de seguretat de l’ONU.

Per acabar van anunciar la seva abstenció en la moció demanant la confiança al govern espanyol per la cerca de solucions viables i acordades entre els actors implicats.

El ple va finalitzar amb les respostes a les preguntes que els grups municipals van realitzar l’anterior sessió.

Darrera actualització: 07.04.2022 | 09:47