Lo Peral

Tiana continuava creixent en aquesta segona meitat del segle XIX. Un nou barri va créixer a Tiana anomenat aleshores l'Eixample i era la part dels carrers Pau, Sant Francesc, Sant Valentí i contigus. El major nombre de població i l'augment dels estiuejants reclamava una millor comunicació amb l'estació de Montgat. El tianenc Feliu Barbeta amb les seves tartanes, el Peralet i lo Peral, va realitzar el servei durant molts anys, i circulava per la riera.

Durant els darrers anys del segle XIX i començament del XX Tiana comença a créixer direcció Montgat. Es va obrir el primer tram del passeig de la Vilesa i es va urbanitzar una zona pensada per als barcelonins que venien a passar els estius a Tiana. L'any 1900 Tiana, conjuntament amb els barris de Montgat i Mallorquines, tenia 2.130 habitants.

L'any 1907 per fi els tianencs van poder veure fet realitat un vell somni. Un camí o carretera que unís Tiana amb Montgat. Tiana va ser segurament l'últim poble de l'interior del Maresme que aconseguia que la Diputació connectés el nucli urbà amb la carretera de Barcelona a França. L'any següent, dilluns de Pasqua Florida, tenia lloc el primer Aplec de l'Alegria, avui en dia una de les festes més estimades pels tianencs.

Darrera actualització: 31.03.2022 | 16:04
Darrera actualització: 31.03.2022 | 16:04