Un monument a la Lola Anglada, la Ben Plantada

El 20 de desembre del 1992 va tenir lloc la inauguració d’aquest monument a la Lola Anglada amb motiu de les festes del centenari del naixement de l’artista.

El monument és una reproducció en bronze, a tamany natural, de l’escultura, de l’artista “La Ben Plantada” de poc més d’un pam d’alçada.

L’escultura, fosa als tallers Vilà de Valls, té 1,70 metres d’alçada i va a sobre un peu de granit de 40 cm. El cost del monument, amb escultura, peanya i IVA inclòs, va ser de 1.380.000 pessetes, que es va cobrir per subscripció popular conjuntament amb l’Ajuntament, ja que en opinió de la comissió organitzadora del Centenari havia de ser obra de tots els tianencs. Es va obrir un compte corrent “pro monument Lola Anglada” a la Caixa de Tiana per tal que tothom qui volgués col·laborar,  pogués  fer la seva aportació. La subscripció popular va tenir molt bona resposta i va costejar gran part del monument.

A l’acte d’inauguració, presidit pel secretari general de Cultura de la Generalitat, hi assistiren totes les autoritats locals amb l’alcalde al capdavant, l’alcalde de Montgat, Na Montserrat Carrió vídua de Cardús, representants de la Diputació, de la Caixa, els autors de l’escultura, els dos diputats tianencs i presidents de les entitats locals. La Societat Coral Joventut Tianenca deleità  al públic assistent amb un parell de cançons, mentre components del grup de teatre infantil de l’Agrupació Artística del Casal repartien flors i llibrets referents a la Lola entre la concurrència.

Acabada la inauguració del monument, la comitiva es desplaça a la Casa de la Punxa per inaugurar la XV Mostra d’Art de Tiana, dedicada aquell any a la Lola. En aquesta Mostra es va poder comptar, excepcionalment, amb l’aportació d’obres per part d’artistes que van ser contemporanis i amics de la Lola Anglada, com Joan Miró, Juli González , Apel·les Mestres i l’escultor Josep Clarà.

Darrera actualització: 31.03.2022 | 16:16